Ειδήσεις

31 Μαρ 2008

Το βιβλίο του Βύρωνα Πολύδωρα

Το βιβλίο έχει τίτλο «Για μια νέα ιδεολογία» και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη. Η εφημερίδα "Έθνος" εξασφάλισε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα και τα προδημοσιεύει σήμερα.

.

.

  • Αποτελεί ουσιαστικά ένα πολιτικό μανιφέστο (αν και ο ίδιος ο συγγραφέας το αρνείται), που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του την αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τις επισημάνσεις για την ανάγκη αντίστασης των πολιτών στη διακηρυσσόμενη με τόση επιμονή και μεθοδικότητα -όπως σημειώνει- κατάργηση του έθνους.
  • "Δεν μπορώ να δεχθώ για παράδειγμα πως μπορεί να γίνεται λόγος για διανομή ή αναδιανομή πλούτου χωρίς να υπάρχει πλούτος και τρόπος παραγωγής πλούτου.
    Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως πλούτος παράγεται μόνον από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις εφαρμογές του οικονομικού φιλελευθερισμού και όχι από τους «κολεκτιβισμούς» κάθε λογής.
    Και μολονότι το επώδυνο παγκόσμιο πείραμα έδειξε τα αποτελέσματά του, πολλοί ακόμη εθελοτυφλούν, επιχειρηματολογούντες υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπέρ της «διαφάνειας» και της «μεταρρύθμισης», ξεχνώντας πως ειδικά τα δύο τελευταία ήσαν τα σήματα που εξέπεμπε το σκάφος της Σοβιετίας, «γκλάστνοστ» και «περεστρόικα», λίγο πριν αυτό βυθιστεί αύτανδρο".
  • "Θέλω να αντισταθούμε στη διακηρυσσόμενη με τόση επιμονή και μεθοδικότητα κατάργηση του έθνους. Η χαώδης ηθική κενότητα που θα ακολουθήσει θα είναι ανυπόφορη για τον κοινωνικό άνθρωπο που γνωρίσαμε στην τρισχιλιετή ιστορία του. Και αυτό οφείλουμε να το προϊδουμε. Είναι στάση ευθύνης.
  • Έγραψα όχι ουδέτερα. Δεν είμαι συνήγορος ξένης υποθέσεως. Δεν έγραψα με υποκριτική δήθεν αντικειμενική επιστημοφάνεια, όπως κάνουν άλλοι.
    Έγραψα όπως η συνείδησή μου μού υπαγόρευε. Ναι, ομολογώ πως βλέπω τα πράγματα με ελληνικές διόπτρες.

Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=752408

Ο κ. Πολύδωρας απορρίπτει ακόμη την πολιτική του μεσαίου χώρου και εισηγείται την επιστροφή της παράταξης στις ιδέες και τις κλασικές αξίες. Κλείνει δε, το βιβλίο του, με μια φράση από ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα: «Όλοι συμφωνήσαμεν εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση»...