Ειδήσεις

31 Μαρ 2008

Πώς μπορεί να "πέσει" η κυβέρνηση

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"


Την κοινοβουλευτική πλειοψηφία απειλεί η σχεδιαζόμενη ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, καθώς στην περίπτωση αυτή οι τρεις βουλευτές Χανίων της Ν.Δ. δηλώνουν αποφασισμένοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Οι αντιδράσεις των βουλευτών και των πολιτικών παραγόντων της Ν.Δ. στα Χανιά για το θέμα του Εφετείου Κρήτης προβληματίζει την κυβέρνηση, καθώς την Παρασκευή το βράδυ οι τοπικοί φορείς προχώρησαν στην επανεπιβεβαίωση του Πρωτοκόλλου Τιμής Βουλευτών και Φορέων του 2001 όπου γίνεται λόγος για παραιτήσεις, πρώτα των βουλευτών και στη συνέχεια του νομάρχη, του νομαρχιακού συμβουλίου και των δημάρχων, αλλά και των δημοτικών συμβουλίων του Νομού Χανίων, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ίδρυση δεύτερου Εφετείου στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο.
Ειδικότερα, οι βουλευτές της Ν.Δ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, Στ. Νικηφοράκης και Μ. Βολουδάκης με κοινό κείμενο προειδοποιούν: «Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες αντιδράσεις που θα βλάψουν τον τόπο. Σε περίπτωση πάντως που αυτό θα είναι αναγκαίο, από πλευράς μας η αντίδραση θα είναι συνεπής προς τις κατ΄ επανάληψη ρητώς εκφρασθείσες θέσεις μας, αποφασιστική και όσο σκληρή απαιτούν οι περιστάσεις».

1 σχόλια:

dimo74 είπε...

M'ayto to oneiro zoun sta nea
mou fainetai...