Ειδήσεις

31 Μαρ 2008

Καταδικάζει ο Μιλόσοσκι τις αφίσες - Τώρα ησυχάσαμε

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη» του για την ανάρτηση προσβλητικών για το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας αφισών σε δρόμους των Σκοπίων.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ατυχές γεγονός, το οποίο συμβαίνει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή», σημείωσε ο κ. Μιλόσοσκι, στις δηλώσεις του αυτές.
Ανέφερε ότι το πρωί επικοινώνησε με την πρέσβη της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στην οποία μετέφερε τη λύπη του για το γεγονός και της είπε στα ελληνικά «Φίλοι ήμασταν και φίλοι θα παραμείνουμε».
.
Στις δηλώσεις του αυτές ο κ. Μιλόσοσκι χαρακτήρισε το περιεχόμενο των προσβλητικών αυτών αφισών ως «κατάχρηση της ελευθερίας έκφρασης».
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ έχουν κοινούς αγώνες κατά του ναζισμού και φασισμού και έχουν καταγράψει πολλά θύματα στον αγώνα αυτό.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, όπως είναι η ανάρτηση αφισών που προσβάλλουν το εθνικό σύμβολο της Ελλάδας, να αμαυρώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών», κατέληξε ο κ. Μιλόσοσκι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩς ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

http://www.apogevmatini.gr/simera/
01.html

Μάλλον οι Σκοπιανοι δεν έχουν όμως τέτοιες φωτογραφίες στα υπόψη τους!

StudioA-blog είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
StudioA-blog είπε...

Έχουμε ασχοληθεί με την πρώτη σελίδα της "Απογευματινής" νωρίς σήμερα το πρωί:

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_31.html

και από τις 15 Μαρτίου όταν η εφημερίδα είχε δημσιεύσει ξανά τη φωτογραφία:

http://studioa-blog.blogspot.com/2008/03/blog-post_8815.html

Unknown είπε...

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ έχουν κοινούς αγώνες κατά του ναζισμού και φασισμού και έχουν καταγράψει πολλά θύματα στον αγώνα αυτό.
Μιλόσοσκι

Οι "κοινοί αγώνες" των "McDonians" και η συνενοχή τους για το φόρο αίματος που πλήρωσε η χώρα μας μεταξύ άλλων και για το ολοκαύτωμα των εβραικής καταγωγής Ελλήνων της Θεσσαλονίκης.