Ειδήσεις

30 Απρ 2008

Κάτοικοι Λέσβου: Η χρήση της λέξης λεσβία προσβάλλει την προσωπικότητά μας

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Λέσβου, διεκδικώντας την... αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο.
Όπως υποστηρίζουν οι τρεις Λέσβιοι, η χρήση της λέξης με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών «προσβάλλει παρανόμως την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους».
Ένας από τους τρεις κατοίκους που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα είναι ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός», Δημήτρης Λάμπρου ο οποίος είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μία καθαρά αμυντική στάση, «αφού αισθανόμαστε ότι κλέβουν κάτι δικό μας».
Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σήμερα το πρωί πάντως, στην εκπομπή «Κοινωνία, ώρα Mega» η εκπρόσωπος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας, Ευαγγελία Βλάμη, είπε ότι οι γυναίκες κάτοικοι της Μυτιλήνης πρέπει να αποκαλούνται Λέσβιες και όχι Λεσβίες.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

:-)

"μείζον κοινωνικό θέμα"!

...ρε με τι ασχολούνται οι άνθρωποι!

LOL

Ανώνυμος είπε...

ως γνωστόν η συγκεκριμένη περιοχή φημίζεται και για το ούζο που παράγει

δείτε εδώ

http://animats.wordpress.com/2008/05/01/ouzo/

πως συνδυάζονται τα δύο θέματα και βγάλτε το δικά σας συμπεράσματα

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό ρε παιδιά...

Τόσο πολύ χάσαμε τα αντανακλαστικά και τον σεβασμό μας;

Μας έχουν βγάλει μέχρι τώρα σαχάριους, ομοφυλόφυλους, παιδεραστές, σφαγείς, καταπιεστές, εμπαθεις ανθελληνικοί και αμόρφωτοι παράγοντες πουόμως ουδέποτε τους είδα να ασχολούνται πχ με τους Αιγυπτιους, Μεσοποτάμιους, Ρωμαίους, Βαβυλώνιους, Χαλδαίους, με αυτο τον τρόπο.

Πράγματα τα οποία ουδέποτε συνέβησαν, και Δόξα Τω Θεώ έχουμε αρκετές πηγές για να τα αποδείξουμε.

Γιατί δηλαδή να υφίσταται αυτός ο χαρακτηρισμός απο την στιγμή που δε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Εκεί φτάσαμε ρε γαμώτο; Να τα δεχόμαστε όλα σαν δεδομένα και εντελώς αδιαμαρτύρητα;