Ειδήσεις

30 Απρ 2008

Ψάχνει κάποιον ετοιμοθάνατο να περάσει τις τελευταίες ώρες του μπροστά στο κοινό κάποιας γκαλερί!

Μετά τον Guillermo Vargas Habacuc έναν καλλιτέχνη από την Κόστα Ρίκα ο οποίος πήρε ένα σκυλί από το δρόμο και το έκανε έκθεμα σε γκαλερί παρουσιάζοντάς το να λιμοκτονεί στο όνομα της… τέχνης, ένας Γερμανός εικαστικός, ο Gregor Schneider, ψάχνει κάποιον ετοιμοθάνατο που θα είναι διατεθειμένος να περάσει τις τελευταίες του ώρες σε γκαλερί στην οποία το κοινό θα… κοιτάζει τον τρόπο που φωτίζεται ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για την τελευταία του πνοή.
Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θάνατο στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (κάποτε είχε δεχθεί εγκωμιαστική κριτική για το γλυπτό μιας νεκρής γυναίκας ενώ το 2000 είχε προσποιηθεί ο ίδιος το νεκρό λέει ότι ο ετοιμοθάνατος θα καθορίσει τα πάντα, όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με τους συγγενείς και το κοινό θα παρακολουθήσει το θάνατο μέσα σε κατάλληλη ιδιωτική ατμόσφαιρα.
"Πεθαίνεις για να δεις την τελευταία δουλειά του Gregor Schneider; Μην ανησυχείς, μπορεί να είσαι μέσα σε αυτήν". Με αυτόν τον τίτλο οι "Times" αναφέρθηκαν στο θέμα την περασμένη εβδομάδα (διαβάστε το άρθρο εδώ).
Πολλοί αναφέρθηκαν στα δυσδιάκριτα όρια της τέχνης και στο κατά πόσο ο καλλιτέχνης τα ξεπερνάει.
Αν τελικώς κάποιος δεχτεί να κάνει το... έκθεμα και κάποιοι να παραστήσουν τους... φιλότεχνους, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αλλού το πρόβλημα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτο δεν ειναι τεχνη, ειναι μαρκετιν

Unknown είπε...

Πάντως αυτό με τον VARGAS ήταν hoax τελικά. Εμεις το φωνάζαμε αλλά λίγοι ήθελαν να μάθουν την αλήθεια. Ο κόσμος είναι εθισμένος, είναι προετοιμασμένος από τον τύπο και την Τ/Ο να δεχτεί το χειρότερο πιο εύκολα από το καλύτερο, όσο πιο δυσάρεστη η είδηση, τόσο πιο εύπιστος ο αποδέκτης.

Ας ελπίσουμε ότι και αυτό εδώ, είναι hoax...