Ειδήσεις

3 Απρ 2008

Τους κάλεσε στην κηδεία του για να τους κεράσει μπίρα στο καφενείο του χωριού!

Ο λόγος για 65χρονο οικοδόμο από το Μελισσοχώρι Λάρισας, ο οποίος έστησε σε συγγενείς και φίλους πρωταπριλιάτικη φάρσα που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή!
Ο Γιώργος Ξηντάρας δημοσίευσε την αναγγελία θανάτου του σε τοπική εφημερίδα, στην οποία ανέφερε:

«Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και αδερφό Γεώργιο Ξηντάρα του Θεοδώρου, ετών 65, που πέθανε, κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 1/4/2008 και ώρα 12.00 μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μελισσοχωρίου. Καλούμε τους συγγενείς και φίλους να προσέλθουν και να συνοδεύσουν την εκφορά του. ΣΗΜ.: Ο καφές θα προσφερθεί στον Ζαχαρούλη (καφενείο)».

Αμέσως το σπίτι του πλακατζή οικοδόμου γέμισε μαυροφορεμένες γυναίκες και συγκλονισμένους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους για να συνοδεύσουν τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία. Μάλιστα, πολλοί αγόρασαν λουλούδια και παρήγγειλαν ακόμα και στεφάνια για το κατευόδιο του «μακαρίτη»!
Όπως είπε στην «Espresso» ο αδερφός του 65χρονου, Αντώνης Ξηντάρας, ουδείς γνώριζε για τη μακάβρια φάρσα: «Το πρωί της Πρωταπριλιάς βγήκα για να πάω για ψάρεμα και με πλησίασε ο μικρότερος αδερφός μας με τον ανιψιό μου για να μου πουν ότι πέθανε ο Γιώργος. Αρχικά γέλασα και τους είπα ότι είναι φάρσα, αλλά μετά που μου έδειξαν την εφημερίδα τα 'χασα. Η αδερφή μας λιποθύμησε από το σοκ».
Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη, το παράδοξο ήταν ότι την ώρα που η οικογένεια πληροφορούνταν από την εφημερίδα το χαμό του Γιώργου ο ίδιος ο «μακαρίτης» είχε πάει στη δουλειά του σαν να μη συνέβαινε τίποτα: «Πήγα στην οικοδομή και τον ρώτησα τι ήταν αυτό που έκανε κι εκείνος γελώντας μου απάντησε ότι είναι φάρσα»!
Ο καλαμπουρτζής οικοδόμος, πάντως, είπε στους άναυδους συγγενείς και φίλους ότι ήθελε ναα τους μαζέψει όλους στην εκκλησία και μετά να εμφανιστεί για να τους κεράσει μπίρα στο καφενείο!

Κάτι παρόμοιο, όμως, συνέβη και στην Κομοτηνή. Νεαροί τοιχοκόλλησαν σε κολόνα κεντρικής οδού της πόλης, μπροστά σε Ιντερνετ καφέ, κηδειόχαρτο με το πρόσωπο 18χρονου. Το αναγγελτήριο της κηδείας έμοιαζε αληθινό, αλλά αν πρόσεχε κανείς τη φωτογραφία του υποτιθέμενου νεκρού, θα καταλάβαινε αμέσως ότι επρόκειτο για μακάβριο αστείο, καθώς ο «μακαρίτης» Δημήτρης Γκαγκάτσας απεικονιζόταν σε αστεία γκριμάτσα με... λεζάντα «Μεγάλο θύμα του Βούλγαρου performance».

Εύα Παπαδάτου
Από την εφημερίδα "Espresso"