Ειδήσεις

30 Απρ 2008

Μόνο το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο δήμο Ζωγράφου έχει πρόβλημα;

Ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτησή του προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κυρία Φάνη Πάλλη- Πετραλιά αναφέρει:

Το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο δήμο Ζωγράφου εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους της περιοχής. Ο πληθυσμός όμως έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της προσθήκης των φοιτητών και των μεταναστών, ενώ τα τελευταία χρόνια στο ΙΚΑ έχουν ενταχθεί και άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Τόσο το διοικητικό όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του υποκαταστήματος δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Εξαιτίας των παραπάνω οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα στις καθημερινές τους συναλλαγές. Πολλά τμήματα υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρών και εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ ο χρόνος αναμονής για ραντεβού υπερβαίνει τον ένα μήνα. Συνέπεια όλων αυτών είναι πολλοί ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να επωμιστούν το κόστος της επίσκεψης σε ιδιωτικούς ιατρούς.
Η πλειονότητα των κατοίκων του Ζωγράφου είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Η κατάσταση που επικρατεί όμως έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες τους, όπως και του τοπικού Τύπου και φορέων της περιοχής, οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Να ήταν μόνο το ΙΚΑ Ζωγράφου, καλά θα ήταν.
Το θέμα είναι ότι αν αντί για Ζωγράφου γράψει κάποιος το όνομα σχεδόν οποιουδήποτε άλλου δήμου, η ερώτηση εξακολουθεί να ισχύει, δυστυχώς.