Ειδήσεις

1 Απρ 2008

Αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία;

Μήνυμα αναγνώστη


Από το macedonia-greece.blogspot.com

Τουλάχιστον ΔΥΟ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα ΑΥΓΗ αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» !
Δυστυχώς ΠΟΛΥΣ κόσμος , ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ, αγνοεί το γεγονός ότι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «Οικολογική Παρέμβαση» που εκδίδει δελτία τύπου στα Σκοπιανά, αγνοεί ότι η «ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» που αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και αγνοεί ότι η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» συλλέγει υπογραφές για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία!
Ταυτόχρονα ο κ.Τσίπρας για να αποφύγει τις ντομάτες βγαίνει και κάνει δηλώσεις σύμφωνες με την επικρατούσα θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Άλλα από πίσω μας και άλλα από μπροστά στα εθνικά θέματα. ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ κ.Τσίπρα;
Να ΜΗΝ παραλείψουμε ότι το κόμμα των «Μακεδόνων ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ υποστήριξε επίσημα την Φιλελεύθερη Συμμαχία καθώς σε αυτή πολιτεύτηκε ο κ. Δημητράς που έχει καταγγείλει την Ελλάδα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ενώ αγωνία για την «μακεδονική» μειονότητα έχει το ΟΑΚΚΕ αλλά και η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» μέσω των άρθρων του «ΙΟΥ» .
Όλοι οι παραπάνω κάνουν πως ΔΕΝ βλέπουν τις αλυτρωτικές προκλήσεις και τον Σκοπιανό εθνικισμό και κατηγορούν την Ελλάδα, την ίδια τους τη χώρα, για ιμπεριαλισμό! Αρχές Φεβρουαρίου ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός κατέθετε στεφάνι σε χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» με τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

1 σχόλια:

Unknown είπε...


"Cuts both ways" gentlemen!


Το να παίζει κανείς παιχνίδια έχει και τα όριά του. Το να προβάλει κανείς μια ψευδή, πλαστή εθνική ταυτότητα έχει - όπως κάθε ψέμα - έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο, τον κίνδυνο να γίνει το ψέμα του πιστευτό. Κάθε βλακώδης εθνικιστικός ισχυρισμός μπορεί να γίνει μέγιστη απειλή για εκείνον που τον υποστηρίζει, αν αντιστραφεί.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη της συμμαχίας με προσφορά σε όλες τις δράσεις της, είτε πολιτικές είτε διπλωματικές είτε στρατιωτικές, ακόμα και στο επίπεδο υποδομής (βάσεων, ναυστάθμων κλπ) όπως και στο επιχειρησιακό επίπεδο. [...]


Περισσότερα εδώ...