Ειδήσεις

22 Απρ 2008

Κανείς δεν περίμενε να βγάλει τόση πίκρα και τόση χολή ο Rivaldo

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή . Από την μέρα που πάτησε στην Ελλάδα έως και σήμερα.

Στης 22/7/2004 ο Rivaldo προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Την ίδια ώρα, έξω από το αεροδρόμιο χιλιάδες φίλοι του «Ολυμπιακού» παραληρούν και θέλουν να δουν το νέο ίνδαλμά τους από κοντά. Η πρώτη χρονιά είναι εκπληκτική για τον Rivaldo και τον «Ολυμπιακό». Με έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελο, οδηγεί τον «Ολυμπιακό» στην κατάκτηση του νταμπλ.
Την περίοδο 2005-2006 με τρία γκολ στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελο ο «Ολυμπιακό» κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά το νταμπλ.
Την περίοδο 2006-2007 με δεκατέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα οδηγεί και πάλι τον «Ολυμπιακό» στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.
O Rivaldo έχει μπει για τα καλά στην καρδιά τον οπαδών του «Ολυμπιακού» όμως, ο πρόεδρος της ομάδας έχει άλλη γνώμη, και προς το τέλος της σεζόν 2006-2007 και αφού όλοι στο μεγάλο λιμάνι ετοιμάζονται για την καθιερωμένη φιέστα, η ΠΑΕ «Ολυμπιακός» με μια λιτή ανακοίνωση λέει πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Rivaldo. O κόσμος διχάζεται, ο Rimpo δεν πάει στη φιέστα, καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου και με δάκρια στα μάτια λέει πολλά για τον πρόεδρο του «Ολυμπιακού» και εξηγεί πως δεν ήθελε να φύγει. Η κόντρα του Βραζιλιάνου με το Σωκράτη Κόκκαλη μόλις άρχισε.
Στης 16/12/2007 ο Rivaldo γυρνάει στο παλιό του σπίτι, αυτή την φορά σαν αντίπαλος, με τα χρώματα της AEK. Λίγες ημέρες πριν, με δηλώσεις του, βάζει φωτιά στο ντέρμπι πριν ακόμα αρχίσει. Λέει πως θα κερδίσει μόνος του τον «Ολυμπιακό» και θα πάρει πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο βλέπει ένα πανό που γράφει στην γλώσσα του πως «οι μεγάλοι παίχτες παίζουν σε μεγάλες ομάδες».
Η ΑΕΚ χάνει με 1-0 και ο Rivaldo δηλώνει στεναχωρημένος και δίνει όρκο πως το πρωτάθλημα θα το πάρει η ΑΕΚ.
Στις 30/3/2008 η ΑΕΚ υποδέχεται τον «Ολυμπιακό» για την 26η αγωνιστική και τον κερδίζει με 4-0.
Ο Rivaldo αισθάνεται δικαιωμένος και στο τέλος του παιχνιδιού κάνει το γύρο του θριάμβου και σηκώνει προκλητικά τα τέσσερα δάχτυλά του για να πικάρει τον κόσμο και τον πρόεδρο του «Ολυμπιακού». Σε δηλώσεις του, είναι σίγουρος πως η ομάδα του θα πάρει το πρωτάθλημα.
.
Φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είναι δυο βαθμούς πίσω από τον «Ολυμπιακό». Κερδίζουν και οι δυο, όμως εκκρεμεί μια απόφαση του CAS για την υπόθεση Valner αλλά, όλα δείχνουν πως είναι τυπικό το θέμα και πως ο «Ολυμπιακός» θα δικαιωθεί, το ξέρει και ο Rivaldo πολύ καλά.
Στο τέλος του παιχνιδιού κάνει ίσως το τελευταίο του σόου, σηκώνει πάλι τα τέσσερα δάχτυλά του προκλητικά και κάνει προκλητικές δηλώσεις εναντίον του «Ολυμπιακού».

Υστερόγραφο: Καταλαβαίνω το Rivaldo, τον πίκρανε η απόφαση του Κόκκαλη να τον απομακρύνει, καταλαβαίνω επίσης την ανάγκη του να δώσει απαντήσεις…
Μα να βγάλει τόση χολή, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ξέχασε την ΑΕΚ, ξέχασε τον κόσμο, το πρωτάθλημα, τα χρόνια του στον «Ολυμπιακό» και έδειχνε παραληρηματικά, τα τέσσερα δάχτυλα στις κάμερες. Δεν μπορεί να είναι έτσι ένας παίχτης τέτοιου διαμετρήματος. Και τέλος πάντων αν δεν είναι «ηθικό» να παίζεται το πρωτάθλημα με κανόνες, τι είναι «ηθικό»; Να παίζεται χωρίς αυτούς;
Φυσικά και προτιμάμε να παίζονται τα παιχνίδια μέσα στα γήπεδα. Αλλά αυτό προϋποθέτει να παίζουν οι ομάδες με παίχτες που επιτρέπεται να παίζουν.
Rivaldo πέρσι τους χάλασες τη φιέστα και φέτος τους την έφτιαξες . Και τώρα όλη τη φετινή φιέστα θα σου την αφιερώσουν, και με το δίκιο τους.
.
Παναγιώτης Φριντζάλας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεχεχε έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα . Το θέμα είναι πως ο Rivaldo ήθελε να πικάρει τον Κόκκαλη και το κόσμο του Ολυμπιακού και με την συμπεριφορά του έδειξε πόσο τον πλήγωσε που το πρωτάθλημα ξανά πήγε προς Πειραιά μεριά .. Rimpo μην ανησυχείς μικρός είσαι ακόμα , μπορεί του χρόνου να σε κάνει μεταγραφή ο ολυμπιακός και να ξανά γίνεις πρωταθλητής .. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ … ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

dimo74 είπε...

telikos...
parapanw sas peiraje h kinhsh tou rimbo...
para h tessara pou fagate...