Ειδήσεις

1 Απρ 2008

"Salonica" αποκαλεί το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης γνωστή αεροπορική εταιρεία

Για κατάφωρη παράβαση των διεθνών κανόνων ICAO καταγγέλλει, με επιστολές του και προς τον αερολιμένα αλλά και με δελτία τύπου, ο πρόεδρος της πανποντιακής ομοσπονδίας κ.Χαράλαμπος Αποστολίδης, την αεροπορική εταιρεία «Alitalia».
Συγκεκριμένα με επιστολή του προς τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" και τον αερολιμενάρχη τονίζει :
« Ήμουν επιβάτης της πτήσεως ΑΖΟ734 της «Alitalia», στις 26 Μαρτίου, από Ρώμη για Θεσσαλονίκη.
Όλες οι αναγγελίες που έγιναν μέσα στο αεροπλάνο, τόσο από τον κυβερνήτη όσο και από τις αεροσυνοδούς αναφερόταν στο αεροδρόμιο "Salonico". Ειδοποίησα εγγράφως δια της προϊσταμένης αεροσυνοδού τον κυβερνήτη ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα αεροδρόμιο το οποίο σύμφωνα με την ICAO και τις διεθνείς συμβάσεις ονομάζεται " Μακεδονία" και ότι ως προορισμό έχουμε το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και του ζήτησα να κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις.
Δυστυχώς, με αγνόησαν παντελώς, αγνοώντας προκλητικά την επωνυμία του αεροδρομίου μας "Μακεδονία".
Δε γνωρίζω αν το εν λόγω πλήρωμα κάλεσε το approach ή τον tower ως "Salonico". Υποθέτω πως όχι , γιατί αν από την διερεύνηση που θα κάνετε η επικοινωνία δεν ήταν ως οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν, θα λυπηθώ ιδιαιτέρως που μας αφήσατε να προσγειωθούμε.
Παρακαλώ, να διερευνήσετε το θέμα και αναμένω το αποτέλεσμα της έρευνας».
Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία» στις 28 Μαρτίου, έστειλε επιστολή προς την αεροπορική εταιρεία «Alitalia», κάνοντας συστάσεις και ζητώντας εξηγήσεις ορμώμενος απο την καταγγελία του κ.Αποστολίδη.

Αφροδίτη Σπηλιώτη

4 σχόλια:

Unknown είπε...


Τι ώρα είναι;


"Δεν είναι ώρα για κριτική" δήλωσε, πολύ σωστά, ο Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τη στάση της ελληνικής πλευράς στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι η ώρα για να βρεθεί μια λύση στο πόδι – λύση για τη λύση – λέει, επίσης πολύ σωστά, η Κυβέρνηση.

Δεν είναι η ώρα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία υποστηρίζει, μόνη και έρμη η ελληνική πλευρά και βάζει το χέρι στο τσεπάκι με το κόκκινο καρτελάκι…veto.

Δεν είναι η ώρα να τινάξουμε τη Συμμαχία στον αέρα με τα καπρίτσια της Ελλάδας, λένε οι Δυτικοί, που έχουν άλλου τύπου «διευρυντικά προβλήματα». Ούτως ή άλλως δεν έχουν πείσει εαυτούς και αλλήλους, όχι μόνο για τον χειρισμό, αλλά ούτε καν για την αναγκαιότητα της δρομολόγησης ένταξης στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Δεν είναι η ώρα της Ελλάδας. Τώρα, είναι η ώρα της Μακεδονίας, λέει σε όλες τις γνωστές γλώσσες και σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση- Μπούς.

Δεν είναι η ώρα του λαού συμφωνεί σύμπασα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στη χώρα μας.

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση. Η χώρα δέχεται πιέσεις από συμμάχους και εταίρους" σημείωσε πριν από λίγο ο κ. Παπανδρέου - σε αντίθεση με τον Καραμανλή που υποστήριζε μέχρι χθες τουλάχιστον, ότι κανείς δεν τολμάει να πιέσει την ισχυρή Ελλάδα - υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αδικείται.

Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Ελλάδα τούτη τη στιγμή, δεν μας είπε ο Γιώργος για να ρυθμίσουμε και εμείς ανάλογα τα ρολόγια μας, καθώς συμφωνούμε απολύτως στο ότι αδικείται από την ύπαρξη του χρόνου και των ρολογιών!

η συνέχεια (και το μουσικό σχόλιο) εδώ...

Unknown είπε...

H ICAO και το approach ονομάζουν σαφώς και ρητά το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Το που σκατά θέλανε αυτοί να προσγειωθούν και που τελικά πήγαν παραμένει άγνωστο και αποτελεί ανεξερεύνητο πεδίο της... ψυχιατρικής επιστήμης!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά το όνομα του αεροδρομίου "Μακεδονία" δεν φρόντισαν να το κατοχυρώσουν στους διεθνείς οργανισμούς αεροναυτιλίας. Το ίδιο και για το "Μέγας Αλέξανδρος" της Καβάλας. Αν το είχαν κάνει, οι Σκοπιανοί δεν θα μπορούσαν να μετονομάσουν το δικό τους.

Fmas είπε...

Και το Μακεδονία και το Μέγας Αλέξανδρος ήταν δηλωμένα στον ICAO...

Απλά λίγο πριν τις εκλογές (σε μία χώρα που όταν αποφασίζει εκλογές σταματάνε τα πάντα) ο ICAO απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Εξωτερικών που ζητούσε την μετονομασία του Αεροδρομίου της Καβάλας...

Υπάρχει στο Remove Before Flight αλλά δεν θυμάμαι τεύχος.