Ειδήσεις

7 Μαΐ 2008

Καρχιμάκης και Ρόβλιας καταγγέλλουν στο «Συνήγορο του Πολίτη» το διαγωνισμό πρόσληψης 1260 Πυροσβεστών

Οι βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας και Μιχάλης Καρχιμάκης, σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης της Πυροσβεστικής έκαναν την ακόλουθη δήλωση: Καταθέσαμε σήμερα καταγγελία στο «Συνήγορο του Πολίτη» σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης 1260 Πυροσβεστών.
Καταγγείλαμε τον διαγωνισμό ως «στημένο» και ως ντροπή για τη δημόσια διοίκηση, τόσο για το στάδιο της γραπτής δοκιμασίας, όσο και για αυτό της προφορικής συνέντευξης.
Στο διαγωνισμό αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενέπαιξε χιλιάδες υποψηφίους και προχωράει κυνικά στην ρουσφετολογική πρόσληψη «ημετέρων», μέσω μιας διάτρητης διαδικασίας που προσβάλλει τόσο τους υποψήφιους όσο και τους εξεταστές.
Κάθε έννοια σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας εξέλιπε στο διαγωνισμό αυτό. Εντύπωση εξακολουθεί να προξενεί η συνεχιζόμενη αδράνεια επί του θέματος του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, καθώς και των Προϊσταμένων του, παρά το πλήθος των καταγγελιών και των δημοσιευμάτων σχετικά με αυτό τον διαγωνισμό «μαϊμού».
Και διερωτώμαστε τι άλλαξε από την εποχή που διατάσσονταν προανακρίσεις και προκαταρκτικές εξετάσεις για «ψύλλου πήδημα»;
Το μόνο που άλλαξε είναι η κυβέρνηση και φαίνεται ότι αυτό επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας και ενέργειας συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών.