Ειδήσεις

18 Μαΐ 2008

«Τσάρος της Ελλάδας» στη "μακεδονική" γλώσσα ο Μέγας Αλέξανδρος - (2)

Μήνυμα αναγνώστη
.
Σας στέλνω το απόσπασμα που βλέπετε στη φωτογραφία («κλικ» για μεγέθυνση) το οποίο προέρχεται από την ιστοσελίδα που αφορά στη "Μακεδονική Βίβλο" (Makedonska Biblija). Σύμφωνα με αυτό το απόσπασμα, στο χωρίο Δανιήλ, ο Μέγας Αλέξανδρος ονομάζεται «Τσάρος της Ελλάδας» (tsarot na grtsija) και μάλιστα σε δύο μεταφράσεις στη "μακεδονική" (μία του 1990 και μία του 1999). Πρόκειται, όχι για μετάφραση της σχετικής περικοπής σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα αλλά στην ίδια τη "μακεδονική", την τεχνητή γλώσσα της FYROM.Σημειώστε επίσης ότι στην ίδια ιστοσελίδα παρατίθενται επίσης τρεις μεταφράσεις στα Βουλγαρικά, μία στα Σέρβικα και μία στα Ρωσικά, που όλες ακολουθούν την ίδια ακριβώς διατύπωση. Για όποιον θέλει να βεβαιωθεί ιδίοις όμμασι, η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: www.mkbible.net/biblija/index.php.
.
Από τα "Σχόλια":
Ανώνυμος είπε...
Πού μιλάει για τον Μέγα Αλέξανδρο, ρε μεγάλε; Αυτό είναι από Δανιήλ (προφητεία) και το συγκεκριμένο κομμάτι λέει:
20 ὁ κριός, ὃν εἶδες, ὁ ἔχων τὰ κέρατα βασιλεὺς Μήδων καὶ Περσῶν.
21 ὁ τράγος τῶν αἰγῶν βασιλεὺς Ἑλλήνων· καὶ τὸ κέρας τὸ μέγα, ὃ ἦν ἀναμέσον τῶν ὀφθαλμῶν αὐτοῦ, αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς ὁ πρῶτος
.
ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ "ΡΟΜΠΕΣ"...

1 σχόλια:

Akritas είπε...

Ανώνυμε μιας και ξέρεις την προφητεία μπορείς να μου εξηγήσεις η προφητεία σε ποιον Έλληνα Βασιλιά που θα νικήσει τον Πέρση αναφέρεται, τον οποίο μάλιστα θα τον διαδεχθούν και 4 βασιλείς ?

Μήπως οι 4 βασιλείς ήταν οι Πτολεμαίος, Σέλευκος, Κάσανδρος και Λυσίμαχος ?

Για πες μας ανώνυμε τι εννοεί ο Προφήτης ?