Ειδήσεις

29 Μαΐ 2008

Πελάτες του «Amazon» ισχυρίζονται πως από τη στιγμή του έκαναν παραγγελία και «sing up» η πιστωτική κάρτα τους άρχισε να χρεώνεται κατά 79$ το χρόνο

Μήνυμα αναγνώστη

Έψαχνα κι εγώ να βρω τι ήταν αυτά τα 79 δολάρια τα οποία μου χρέωσαν στην πιστωτική μου κάρτα και δεν μπορούσα.
Ώσπου πληκτρολόγησα «AMZ Prime Club 79 USD» αυτό δηλαδή, ακριβώς που γράφει ο λογαριασμός μου.
«Πέφτω» στην ιστοσελίδα «www.businessweek.com» στην οποία διαβάζω ότι πρόκειται για μια υπηρεσία της «Amazon.com» οι συνδρομητές της οποίας λαβαίνουν δωρεάν τις παραγγελίες τους.
Στο άρθρο όμως διάβασα και ότι «προβληματισμό προκαλεί η αποστολή παραπόνων στο «Bussiness Week» από δεκάδες συνδρομητές, που δε γνώριζαν ότι είναι…συνδρομητές!

Οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως από τη στιγμή του έκαναν παραγγελία και «sing up» (αποδοχή των όρων της ιστοσελίδας) για τη χρήση του Amazon, η πιστωτική κάρτα τους άρχισε να χρεώνεται κατά 79$ το χρόνο, χωρίς όμως οι ίδιοι να είναι ενήμεροι ή να τους έχει γίνει προηγουμένως ξεκάθαρο από τους υπεύθυνους της «Amazon.com» πως το χρέος θα παραμένει, ακόμα και όταν οι ίδιοι δεν αγοράσουν το παραμικρό.
Το ίδιο έχω πάθει και εγώ.
Σίγουρα δεν έχω θελήσει τέτοιου είδους υπηρεσία από την «Amazon.com» αυτή τη στιγμή όμως η κάρτα μου είναι χρεωμένη με 79 δολάρια.
Το αστείο στη δική μου περίπτωση είναι ότι αυτό συνέβη και σε πιστωτική κάρτα που εδώ και μήνες έχω δηλώσει στην τράπεζα ότι δεν επιθυμώ να έχω πλέον.

Η αλήθεια είναι ότι η τράπεζα συνέχισε να μου στέλνει μηδενικό λογαριασμό, δεν έδωσα σημασία και ο τελευταίος μου ήρθε με αυτήν τη χρέωση.
Θα πάω αύριο στην τράπεζα να μάθω τι έχει συμβεί και θα σας ενημερώσω.

2 σχόλια:

steve62742 είπε...

φιλε αυτο δε το γνωριζα για το amazon,αν και γενικα νομιζα οτι ειναι εμπιστευσημο site,τωρα αλλαξα γνωμη αφου εχει κατι τετιο φανταζομε στα ψυλα γραμματα...οσο για το οτι δεν εχεις διακοψει την καρτα,αυτο ειναι το μεγαλητερο σφαλμα πανο στο οποιο βασιζωνται και οι τραπεζες,πιστεψε με εχω εμπειρια σε αυτο επειδη εχω κανει εργαστει σε αυτο το χωρο...αν δεν την θελεις πηγενε στο καταστημα και ζητα απευθειας διαγραφη!

Ανώνυμος είπε...

Μα το θεμα ειναι οτι ζητησα διαγραφη, την εκανα και μετά μου ηρθε ο λογαριασμος αυτος.
Αφου δηλαδή ξοφλησα και μου εκοψαν μαλιστα με ψαλιδι την καρτα στην τράπεζα.
Και μετα ήρθε αλλη που μου ειπαν οτι ηταν στο δρομο γιατί η προηγουμενη, αυτη που μου εκοψαν, ηταν κοντά στη ληξη της.
Τελος παντων, θα παω αυριο στην τράπεζα και θα ξαναγραψω...
Διαβαστε εν τω μεταξυ το

http://www.businessweek.com/the_thread/techbeat/archives/2005/02/amazons_prime_c.html

και το

http://askville.amazon.com/surprised-learn-AMZ-cashed-USD-79-account-explain-Ulf-Haxen-Copenhagen-DK/AnswerDetails.do?requestId=9641407&responseId=9641877

και το



http://askville.amazon.com/surprised-learn-AMZ-cashed-USD-79-account-explain-Ulf-Haxen-Copenhagen-DK/AnswerDetails.do?requestId=9641407&responseId=9641877

και τα ξαναλεμε...