Ειδήσεις

29 Μαΐ 2008

Γιατί ακριβαίνουν όλα;

Από την εφημερίδα "Το Ποντίκι"

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εκπληκτικό ενσταντανέ!

smoothed and saved :-)

Ανώνυμος είπε...

Commercial Value: Επιβεβαιώνει για ΑΓΡ. ΑΣ.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/330625/Article.aspx
του Χρήστου Κίτσιου
Δημοσιεύθηκε: 16:14 - 29/05/08

Το καταρχήν ενδιαφέρον της για συμμετοχή της στην διαδικασία πώλησης του 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική επιβεβαίωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Commercial Value επιβεβαιώνοντας και την σχετική αποκάλυψη του Euro2day.

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική αποτελεί μια ασφαλιστική παραπλήσια με την Commercial δήλωσε ο κ. Βιτάλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με καλή κερδοφορία και ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο η απόκτηση του 51% της οποίας θα βελτίωνε την σύνθεση της παραγωγής της Commercial και θα προσέθετε κρίσιμη μάζα παραγωγής.

Όπως έχει γράψει το Euro2day η διαδικασία πώλησης του 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική μόλις ξεκίνησε με την πρόσληψη από την ΑΤΕ της Deloitte & Touche ως χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου η οποία και θα προετοιμάσει το φάκελο που θα δοθεί στους ενδιαφερόμενους. Πέραν της Commercial, ενδιαφέρον για την ATE Ασφαλιστική έχουν επιδείξει σύμφωνα με πληροφορίες οι Groupama και Ergo.

H Commercial Value υλοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκ. ευρώ η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Ιουνίου. Τα 20 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την Όμιλος Ασπίς, προσωπική εταιρεία του κ. Π. Ψωμιάδη και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ από την Aspis Holding. Το μακροπρόθεσμο πλάνο προβλέπει ότι η Aspis Holding θα αποκτήσει τον έλεγχο της Commercial Value αποκτώντας σταδιακά ποσοστό της τάξης του 50% με 60%.

Ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο η Commercial Value να εισαχθεί σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά (ΧΑΚ ή Χ.Α).

Η τρέχουσα ρευστότητα της Commercial και η ρευστότητα των μαθηματικών αποθεμάτων της θα ενισχυθεί και από την επίσης σταδιακή πώληση του 20% της Aspis Bank από το 35% που κατέχει . Ήδη προ ημερών πουλήθηκε ένα 5% περίπου το οποίο σε δεύτερη φάση και εφόσον ληφθούν οι σχετικές άδειες το ποσοστό θα περάσει στην Aspis Holding η οποία θα αποκτήσει το 20% της Αspis Bank από την Commercial Value.

Τέλος η Commercial αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης για να ολοκληρώσει και τυπικά την εξαγορά του 100% της Proton Aσφαλιστική και να αποκτήσει δικαίωμα πώλησης ασφαλιστικών προιόντων της μέσω του δικτύου της Proton Bank.

To 2007 τα συνολικά ασφάλιστρα της Commercial ανήλθαν στα 166,4 εκατ. ευρώ έναντι 161,1 εκατ. ευρώ το 2006 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 14,69 εκ. ευρώ έναντι 7,79 εκ. ευρώ το 2006 καταγράφοντας άνοδο κατά 88,43%.