Ειδήσεις

26 Μαΐ 2008

Για τη Μονή Εσφιγμένου: Ποιος εισαγγελέας θεωρεί, ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Μονή θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του Αγίου Όρους;

Σχόλιο αναγώστριας για την ανάρτησή μας με τίτλο: Στο προσκήνιο επανέρχεται η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μοναχών και της ομάδας Μεθοδίου.


Από την όλη εικόνα του δημοσιευθέντος θέματος, θα ήθελα να σταθώ στη δική σας προσφώνηση στην "ομάδα Μεθοδίου" που αρνείται παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και πολλά, πολλά, μπλα...μπλα... ξέρετε τι μου θυμίζετε;
Την αντίστροφη ερμηνεία της παροιμίας, που λέει ο λαός μας "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".
στην προκειμένη περίπτωση ελάτε κλέφτες και μπείτε ως νοικοκυραίοι να πάρετε με την δική μας ανοχή την Μονή Εσφιγμένου.

Α Λ Η Θ Ε Ι Α
Ποιος από εσάς γνωρίζει την ιστορία της Ιεράς Μονής;
Ποιος εισαγγελέας κατ' εσάς πρωτοδικών θεωρεί, ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Μονή θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του Αγίου Όρους και των ελληνικών εθνικών συμφερόντων;
Δεν μας λέτε όμως ποιος είναι ο κίνδυνος από την ομάδα Μεθόδιου;
Πού ο γέροντας θέτει σε κίνδυνο την ενότητα του Αγίου Όρους;
Και ποια είναι εκείνα τα Εθνικά μας συμφέροντα που θίγονται από τη στάση του;
Μήπως, λέω μήπως, τα εθνικά μας συμφέροντα θίγονται με το ξεπούλημα ή μάλλον την υπογραφή, των νέων χωρών;
Θα προσπαθήσω λοιπόν εγώ, απλά όσο μπορώ και κατανοητά, να σας απαντήσω, διότι το άρθρο σας με θίγει ως πολίτη και Χριστιανή Ορθόδοξη. Κίνδυνος λοιπόν, είναι να κρατηθεί η Ορθοδοξία όρθια.
Χωρίς αυτούς το Άγιο Όρος θα καταποντισθεί.
Έχετε δει πολλούς ανθρώπους σήμερα να υποφέρουν για την ομολογία τους;
Εσείς ξέρετε τι είναι η ομολογία πίστεως;
Όλες οι υπόλοιπες μονές, που με την στάση τους, ομολογούν την προδοσία τους, θέλουν να φύγουν οι συγκεκριμένοι μοναχοί. Γιατί;
Για να μην φαίνεται τόσο τρανταχτά η προδοσία τους.
Εδώ έχουμε ένα καινούργιο Ζάλογγο, εκείνο της Ορθοδοξίας, αμαυρώνοντας τα Όσια και τα Ιερά.
Ποια λοιπόν η πρεμούρα του εισαγγελέως για το Άγιο Όρος;
Θέλει να κρατήσει την ενότητα; Σε τι άραγε;
Τέσσερις άνθρωποι που ήρθαν από το πουθενά, παράνομοι, θα πρέπει να βγάλουν έξω 107 ψυχές, κλέβοντάς τους το σπίτι, με τις ευλογίες της Δικαιοσύνης!
Το έχετε δει εσείς πολλές φορές αυτό;
Αλήθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα πού πάνε;
Δεν έχω να σας γράψω τίποτα άλλο, το μόνο που λέω στους υπόλοιπους μοναχούς
1) να θυμηθούν την ημέρα που έγιναν μοναχοί σε τι και σε Ποιον έδωσαν την υπόσχεσή τους.
Και
2) όταν θα έχουν φύγει από αυτή τη ζωή, πώς θα περάσουν τα τελώνια της προδοσίας της πίστεως, της ψευδορκίας, της άρνησης των Ιερών Κανόνων στο πρόσωπο του γέροντος Μεθόδιου.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας γράψω, λυπάμαι παρά πολύ, για όλα αυτά που σκέπτεσθε, μα πολύ περισσότερο για αυτά που γράφετε για τη συγκεκριμένη Μονή.
Σας ευχαριστώ πολύ
...................
Αναστασία Ζαβιτσάνου

StudioA-Blog: Εμείς απλώς παραθέσαμε γεγονότα. Και γεγονός είναι ότι "με μια πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, διαπιστώνει την καθυστέρηση που υπάρχει στην αντίδραση της πολιτείας για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων μοναχών και ζητά την άμεση επέμβαση δημοσιάς δύναμης".
Δεν πήραμε θέση και επιπλέον έχουμε και άλλες δύο αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα:

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΗΣΥΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΓΝΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑ ΣΤΟΧΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΠΕΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΕΩΝ". ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΗΣΥΧΟ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. Ο ΘΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΩΣ "ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ", ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΟΥ ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ!!!