Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ούτε παράγεται ούτε μεταδίδεται πλέον γνώση. Αυτό που επιχειρείται είναι η αγελοποίηση της νεολαίας...

Μήνυμα αναγνώστη
...........
Μην ψάχνετε να βρείτε ποιος φταίει για τα χάλια της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ρωτήστε κάποιους από εμάς που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στους νέους (χωρίς κανενός είδους ανταλλάγματα) και έχουμε ζήσει την… ελεύθερη πτώση της παιδείας, σε όλο της το μεγαλείο.
Στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ούτε παράγεται ούτε μεταδίδεται πλέον γνώση. Αυτό που επιχειρείται είναι η αγελοποίηση της νεολαίας ( νεολαίες Α και Β), μέσα από μία καλά μεθοδευμένη μορφωτική και κοινωνική…λοβοτομή.

Τα κομματικά μορφώματα (*) δεν χρειάζονται ούτε μορφωμένους ούτε καλλιεργημένους πολίτες. Αυτοί είναι εν δυνάμει εχθροί. Είναι τροχοπέδη για τους στόχους τους. Χρειάζονται πιόνια και εργαλεία προς χρήση. Αυτός που έμαθε γράμματα είναι πνεύμα ελεύθερο που δύσκολα τιθασεύεται.

Για αυτό και η στελέχωση των ΑΕΙ σε εκπαιδευτικό προσωπικό έπαψε προ πολλού να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια, ιδιαίτερα τα 20-25 τελευταία χρόνια. Το ποιος θα εκλεγεί το αποφασίζουν . . . τα πολιτικά γραφεία και οι κομματικοί τοποτηρητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ (Πρυτάνεις και Πρόεδροι) με μεθόδους που παραπέμπουν σε πρακτικές αγοραίας συναλλαγής (απειλές, εκβιασμοί, τρομοκρατία, εξαγορά συνειδήσεων κ.τ.λ.).

Έτσι ένα μεγάλο ποσοστό του εκπαιδευτικού προσωπικού μπορεί να χαρακτηρίζονται ως εκπαιδευτικοί αλλά ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ . Λειτουργούν κατά τας υποδείξεις του κομματικού τους προστάτη οργανώνοντας τους κομματικούς τους στρατούς (υπάρχουν άπειρα παραδείγματα), όσο για το μέλλον των νέων είναι το μόνο που δεν τους απασχολεί.

Τι περίμεναν λοιπόν; Ό,τι σπείρανε, θερίζουνε.
Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι καθηγητές έτσι.
Ευτυχώς που όσο κι αν προσπαθούν να ναρκώσουν τους νέους αυτοί κάποτε ξυπνάνε και διεκδικούν. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ, δεν γίνονται τρομοκράτες.

Αυτούς ας τους αναζητήσουμε σε άλλους χώρους και με άλλους προστάτες.
Είναι πολύ περίεργο να είναι πανταχού παρόντες αλλά ποτέ στις φυλακές.

Η πορεία μου επί 32 χρόνια στην Ανώτατη Εκπαίδευση (15 χρόνια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ως επίκουρη καθηγήτρια), 5 χρόνια στη Γαλλία ως επισκέπτης καθηγητής και τα υπόλοιπα ως καθηγήτρια στο ΤΕΙ Κρήτης) μου επιτρέπει να τα λέω όλα αυτά.

Με εκτίμηση

Dr. Ζηνοβία Καταπότη
Ιατρός
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης

(*) Το μόρφωμα στην ιατρική λέγεται και νεοπλασία ή όγκος ή καρκίνος, που αναπτύσσεται εις βάρος των υγιών ιστών που τους ...κατατρώει. Το μόρφωμα αυτό γιγαντώνεται και κάποτε πεθαίνει αλλά πεθαίνει μαζί με τον ξενιστή του. Εσείς μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε παραλληλισμό.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσο εσύ είσαι εκπαιδευτικός άλλο τόσο κι εγώ είμαι αρχιμανδρίτης.