Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Η (πληρωμένη) ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το ηλιέλαιο στις εφημερίδες

Πρόκειται για ένα ολοσέλιδο κείμενο με τίτλο: "Η αλήθεια για το ηλιέλαιο" το οποίο απαντάει σε ερωτήσεις από τις οποίες απομονώνουμε μία:

Είναι άμεσα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία; (το ηλιέλαιο)

Όχι. Η Ε.Ε.υποστηρίζει ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) θα πρέπει πρακτικά "ένας ενήλικας βάρους 60 κιλών να καταναλώνει 4 κιλά προϊόντων που περιέχουν ηλιέλαιο επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο, όταν η επιμόλυνση συνίσταται σε συγκέντρωση ορυκτελαίου πάνω από 0,3 γραμμάρια ανά λίτρο ή κιλό προϊόντος (300ppm), καθημερινά για όλη του τη ζωή, προκειμένου να υπερβεί το αποδεκτό όριο πρόσληψης".

Προσοχή στο "άμεσα επικίνδυνο" της ερώτησης.

Απορίες:
Αν δεν είναι επικίνδυνο το ηλιέλαιο τότε γιατί αποσύρεται;
Ποιος καταναλωτής καταλαβαίνει το παράδειγμα με τον ενήλικα;

Ε.Κ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=15975&Itemid=48

Ο Μάκης... επέστρεψε στον Μπόμπολα τα 6,5 εκατ.
Από τον Ζαχόπουλο στα... επιχειρηματικά νταραβέρια
30 Μαΐου 2008

Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι και οι bussiness… Οι ορκισμένοι εχθροί του παρελθόντος γίνονται στο παρόν συνομιλητές και κλείνουν μεγάλες δουλειές.

Και ποιος ξέρει για το αύριο; Μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή και συνεταίροι. Γιατί πρώτη φορά θα συμβεί κάτι ανάλογο; Να συμβιβάζεται ο… κυνηγός του συστήματος με έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες του οικονομικοπολιτικού και εκδοτικού κατεστημένου.

Άλλωστε όλο αυτό το επαναλαμβανόμενο θέατρο, που όμως μόνο στο παράλογο δεν αναφέρεται, το έχει ανάγκη και το επιβάλει το σημερινό κυρίαρχο σύστημα.

Η εισαγωγή αυτή απαραίτητη για να αντιληφθούμε όλοι την ουσία των αποκαλύψεων του συγκεκριμένου ρεπορτάζ της fmvoice.gr. Γιατί κάποιος χωρίς αυτήν μπορεί να πει «ε, και τι έγινε;

Ποιο το μεμπτό στην υπόθεση»; Θέμα με την ποινική ή παρόμοια διάσταση φυσικά δεν υφίσταται.

Το μεμπτό είναι πως κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες θέλουν, επιμένουν να μας κοροϊδεύουν και να συνεχίζουν το παιχνίδι τους σε βάρος της χώρας, της οικονομίας, του λαού.

Ένα παιχνίδι που τους κάνει πλουσιότερους και εμάς και τον τόπο μας φτωχότερους.

Από τον Ζαχόπουλο...

Την ιστορία Ζαχόπουλου, την περίφημη υπόθεση που μας «ζάλισε» όλο σχεδόν το χειμώνα, ίσως… αχνά να την θυμάστε. Πιθανώς, θα θυμάστε ακόμα, ότι ουσιαστικά η ιστορία ξεφούσκωσε μόλις η εφημερίδα που πολεμούσε και την πολεμούσε το εκδοτικό κατεστημένο το «Πρώτο Θέμα» εξαγοράστηκε από την Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα.

Τότε ο εκ των ιδρυτών της, ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος, πήρε (αν δε μας απατά η μνήμη μας περίπου 7 εκατ. ευρώ) για να πουλήσει το 40% των μετοχών του. Ασφαλώς, αυτό το θυμόμαστε καλά, το ποσό αυτό δεν… εισφέρθηκε ως ευγενική χορηγία στην ΕΣΗΕΑ, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Αντιθέτως, εισπράχθηκε κανονικότατα από αυτόν και τώρα το αξιοποιεί για να δημιουργήσει το νέο του «μαγαζί» που περιλαμβάνει το Zougla.gr, τη νέα εφημερίδα του κ.λ.π. Και, όπως κάθε επιχείρηση, χρειάζεται την επαγγελματική του στέγη.

...στα νταραβέρια

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες μας η επαγγελματική στέγη των επιχειρήσεων Τριανταφυλόπουλου θα εγκατασταθεί στο ακίνητο που αγόρασε από τον Γιώργο Μπόμπολα.

Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στο Μαρούσι πίσω από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και κόστισε στον Μάκη περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή το ποσό που πήρε από τον Μπόμπολα για το Θέμα το επιστρέφει στην τσέπη σε αυτόν!

Εντάξει, ειδικά το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι και μια... σατανική σύμπτωση.

linaaaap είπε...

Εντάξει τότε ρε παιδιά, κι εμείς αγχωνόμασταν! Η λύση είναι απλή. Θα εφοδιαστεί κάθε νοικοκυριό με ειδικά όργανα για να μετράει την περιεκτικότητα σε ορυκτέλαιο, κι αν είναι πάνω από 0,3 θα προσέχουμε να τρώμε λιγότερο από 4 κιλά προϊόντων με ηλιέλαιο.
Ή μπορούν οι ετικέτες των προϊόντων να γράφουν απλά και καθαρά: "Ορυκτέλαιο - 0,3%, ηλιέλαιο - 0,1%, λοιπές αηδίες - 99%"
Έλεος!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αντι να δωσουν χρηματα στο να γινονται καλυτεροι ελεγχοι,εχουν ξεσκιστει στις καταχωρημενες κρατικες διαφημισεις στο τυπο...Σαν δεν ντρεπονται...