Ειδήσεις

18 Μαΐ 2008

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των πανελλήνιων εξετάσεων

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

...........
«Εντός του έτους θα ανοίξουμε το διάλογο, για την αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την επόμενη κυβερνητική περίοδο επί τη βάσει των συμπερασμάτων αυτού του διαλόγου θα εκδηλωθεί αντίστοιχη θεσμική νομοθετική πρωτοβουλία, που ουσιαστικά θα διαμορφώνει το νέο σύστημα».

«Η γενικότερη ευρωπαϊκή τάση είναι να διευκολύνεται η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το φίλτρο να μεταφέρεται από το Λύκειο μέσα στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ και είναι βέβαιο ότι και η Ελλάδα δε μπορεί να μείνει έξω από την πανευρωπαϊκή λογική».

«Απώτερος στόχος είναι να αυξηθούν οι εισακτέοι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αν είναι δυνατόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να εισάγονται και η περαιτέρω αξιολόγηση να γίνεται από αυτά».
\
Όλα αυτά για "Την επόμενη κυβερνητική περίοδο...

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Σαν γενική ιδέα είναι καλή. Λειτουργεί θαυμάσια σε άλλα μέρη του κόσμου όπου εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα.

ΟΜΩΣ
Είναι αποσπασματικό αφού δεν συνδυάζεται με υπηρεσίες πχ πιστωτικές, υποστηρικτικές για τις αδύνατες τάξεις (πχ ξενώνες), με υποτροφίες βάσει αδιάβλητων κανόνων, με επιπλέον υποδομές, με αυξημένη χρηματοδότηση, με αύξηση προσωπικού κλπ...

Με την κωμικά χαμηλή δεδομένη υποχρηματοδότηση της παιδείας, θα δημιουργήσει αγορά για νέες φροντιστηριακές υπηρεσίες με την αντίστοιχη οικονομική υπεραξία και δυσβάσταχτο επιπλέον κόστος για τις οικογένειες.

Αφού λοιπόν δεν τους έκατσε η προμήθεια στα δίδακτρα των ιδιωτικών, προσπαθούν να τα κάνουν "προπαρασκευαστικά" με άλλο τρόπο και σύστημα ώστε "να μην χάσουν πόρους". Τώρα μάλιστα που η Αρχή πλέον για το μαύρο χρήμα αντί της ανεξαρτησίας της υπάγεται στο υπουργείο, ποιος Ζορμπάς να μας σώσει...

Μαντέψτε προς ποία ταμεία θα πορευτεί πάλι η μίζα... Κάποιος πρέπει να πάει φυλακή ΚΑΙ για αυτό το σκάνδαλο επειδή εδώ δεν είναι μόνο περισσότερο το χρήμα, αλλά, η ροή είναι συνεχής, ανεξέλεγκτη και αδιάλειπτη.