Ειδήσεις

30 Μαΐ 2008

Τι λέει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για την ποινική δίωξη εναντίον του

"Οι πολίτες του Ρεθύμνου επί 40 χρόνια με τιμούν εκλέγοντάς με εκπρόσωπό τους στο Κοινοβούλιο. Στην μακρά μου παρουσία στο δημόσιο βίο υπερασπίστηκα το Σύνταγμα και τους Νόμους με τον πολιτικό μου λόγο και το πολιτικό μου έργο.
Υπηρέτησα τους πολίτες ενδιαφερόμενος πάντα ν’ ακούσω τα μεγάλα και μικρά τους προβλήματα, χωρίς να επιτρέψω σε κανέναν να ποινικοποιήσει αυτό το αυτονόητο κοινοβουλευτικό καθήκον κάθε πολιτικού για όλους τους πολίτες.Η προσπάθεια σπίλωσής μου, με βάση ουσιαστικά αστήρικτες κατηγορίες, θα καταρρεύσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και οι υπαίτιοι της σκευωρίας αυτής θα κληθούν να λογοδοτήσουν.Όσοι από πολιτικά κίνητρα πιστεύουν ότι θα με πλήξουν απλώς τους υπενθυμίζω την παροιμία: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται".

4 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Χεστήκαμε.

Οποιος υπερασπίζεται εμπόρους θανάτου έστω και στο ελάχιστο στη συνείδησή μας καταγράφεται ως ΣΥΝΕΡΓΟΣ και έμπορος ναρκωτικών.

Δυστυχώς, υπάρχουν νόμοι και πολιτισμός που εμποδίζουν τις αυτονόητες συνέπειες για αυτά τα ειδεχθή, αποκρουστικά, και εμετικά ανεύθυνα όντα.

Ανώνυμος είπε...


Είχε "κουκουλώσει" το θέμα με παρεμβάσεις του στις εφημερίδες ο Γ. Κεφαλογιάννης!


Το ιστορικό της υπόθεσης για το οποίο διώκεται δικαστικά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είναι με λίγα λόγια το εξής: Αστυνομικός κατέθεσε ότι τον κάλεσε στο γραφείο του ο κ. Κεφαλογιάννης και του αξίωσε να "μαλακώσει" την κατάθεσή του εναντίον ενός κατηγορούμενου για υπόθεση με χασίς από τα Ζωνιανά. Η αξίωση αυτή, κατά τον αστυνομικό, έγινε μάλιστα με ιδιαίτερα απαιτητικό τρόπο. Ο αστυνομικός αρνήθηκε και επέμεινε στην κατάθεσή του.
Ολο αυτό το θέμα κυκλοφορούσε εδώ και καιρό (και πριν από τις εκλογές!) σε δημοσιογραφικά γραφεία, ο ίδιος ο αστυνομικός επιβεβαίωνε την ύπαρξη αυτής της κατάθεσής του αλλά με παρεμβάσεις του σε διευθυντικά στελέχη ο Γ. Κεφαλογιάννης είχε καταφέρει να ...εξαφανίσει το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

Η καταγγελία του αστυνομικού στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός,χάρει του οποίου η υπόθεση της πολιτικής παρέμβασης έφτασε στην Δικαιοσύνη,είχε αφήσει άφωνους όσους ήταν παρόντες στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου,με την καταγγελία που έκανε.Παρόντες ήταν όλοι οι φορείς του νομού,πολιτικοί,εκπρόσωποι επιστημονικών συλλόγων,αστυνομικοί,αλλά και εισαγγελέας.

Αντιγράφουμε από τα πρακτικά του νομαρχιακού συμβουλίου της 9ης Ιανουρίου 2006, που είχε συγκλιθεί με πρωτοβουλία του νομάρχη με μοναδικό θέμα συζήτησης την εγκληματικότητα στο νομό.

"Εγώ υπηρετώ στην ΥΔΑΣΥΔΕ, παίρνω κάθε μέρα μια ομάδα, επικεφαλής μιας ομάδας και βγαίνω έξω. Πως αισθάνομαι εγώ από τη στιγμή που έχει πέσει στην αντίληψή μου πολιτικός του Ρεθύμνου να έχει εκβιαστικά ζητήσει από δύο συναδέλφους να μην καταθέσουν σε υπόθεση χασισοκαλλιέργειας. Εάν πίστευα και μακάρι αύριο να δω αποτελέσματα θα κατονομάσω και προς τιμή τους οι συνάδελφοι δεν το κάνανε αυτό. Καταθέσανε και προφυλακίστηκε αυτός. Και μάλιστα του ενός του έταξε ότι θα του διορίσει τη γυναίκα του. Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν στο Ρέθυμνο, τα ξέρουμε όλοι, δυστυχώς δεν αποφασίζει κανείς να μιλήσει. Στο τέλος παραμένει ένας αστυνομικός, μόνος κι έρημος να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ουδείς. Ούτε οι στρατηγοί μας, ούτε οι υπουργοί μας, ουδείς ασχολείται. Φανταστείτε ένα αστυνομικό αστυφύλακα που πηγαίνει και καταθέτει σςτο δικαστήριο για μια σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, μαστροπείας ή οτιδήποτε και έχει απέναντί του, τους δικηγόρους πολλές φορές και συναδέλφους τους πολιτικούς. Και τελικά το πρόβλημα είναι αυτό. Άπειρες φορές μας παίρνουν απειλητικά τηλεφωνήματα στα δικά μας κινητά. Και μας λένε κύριοι αλλάξτε καταθέσεις, μην τολμήσετε να πάτε, μην πείτε. Ποιος θα στηρίξει αυτούς τους αστυνομικούς; Περιμένουμε, όλοι το γνωρίζουμε το πρόβλημα. Κάποια στιγμή, τι εννοούσε ο κύριος Λουκάκης που επίσημα κατέθεσε πριν χρόνια στη Βουλή και δήλωσε ότι το Ρέθυμνο έχει καταντήσει Κολομβία; Τι εννοούσε τότε; Ποιοι φορείς του Ρεθύμνου τον στιρίξανε σε όσα είπε;"

Η δημοσιοποίηση της παραπάνω καταγγελίας άναψε το πράσινο φώς για την εισαγγελεία Ρεθύμνου να διερευνήσει δικαστικά την υπόθεση και να φτάσει στην σημερινή εξέλιξη με κατηγορούμενο τον Γιαννη Κεφαλογιάννη,και ένα ακόμα στέλεχος της Ν.Δ.Ρεθύμνου.

http://paramythia.pblogs.gr/tags/giannis-kefalogiannis-gr.html


...