Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Για τις αυριανές βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια

Κυριακή 1 Ιουνίου πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, με διαφαινόμενο νικητή το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, το οποίο ηγείται ευρύτερου συνασπισμού συνολικά 20 κομμάτων, αν και είναι άγνωστο το αν θα καταφέρει να κατακτήσει εκτός της νίκης και την αυτοδυναμία.

Σε άλλη περίπτωση έχει ήδη προαναγγελθεί πως θα σχηματίσει κυβέρνηση με τη βοήθεια του μικρότερου αλβανικού κόμματος DPA του Μεντούχ Θάτσι.
Συνολικά, στις εκλογές συμμετέχουν 19 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 1.780.000 ψηφοφόρους, οι οποίοι σε διάστημα λιγότερο των δύο χρόνων καλούνται εκ νέου να ψηφίσουν για την ανάδειξη κυβέρνησης στη χώρα.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 τοπική ώρα (8:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).
Η Βουλή της ΠΓΔΜ αριθμεί 120 έδρες.
Η χώρα είναι διαιρεμένη σε έξι εκλογικές περιφέρειες και σε καθεμία από αυτές εκλέγονται 20 βουλευτές.
Δεύτερος αναμένεται να έρθει ο συνασπισμός της σλαβομακεδονικής αντιπολίτευσης «Ήλιος - Συνασπισμός για την Ευρώπη», του οποίου ηγείται το κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Mακεδονίας» (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα.
Μεταξύ των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις αναλυτών, αναμένεται να επικρατήσει η «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» ( DUI) του Αλί Αχμέτι, η οποία βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Δεύτερο, αναμένεται να έρθει το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, το οποίο συμμετέχει στον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, απηύθυνε έκκληση για διεξαγωγή δίκαιων, ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στις ευρω-ατλαντικές δομές, καθώς και μια ευκαιρία για να αλλάξει η προεκλογική εικόνα της χώρας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

=http://www.mnec.gr/el/links/index.html
Εποπτευόμενοι Φορείς Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών –ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
…………………………………………………………….
……………………………………………………………..
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.
………………………………………………………………


.
= ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ [ζημίες της τάξεως των 65,68 εκ. ευρώ]

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/331452/Article.aspx

Δημοσιεύθηκε: 19:20 - 30/05/08

Ζημιές ύψους 37,7 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α' τρίμηνο 2008 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα αποτελέσματα να επιβαρύνονται από ζημίες της τάξεως των 65,68 εκ. ευρώ στα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και αυξημένες προβλέψεις απομειώσεων.
....ταχεία αναδιοργάνωση του ενεργητικού της Τράπεζας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του
αναλαμβανόμενου κινδύνου και ιδιαιτέρως στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών του και ιδιαιτέρως, μέσω της μείωσης του χαρτοφυλακίου εναλλακτικών επενδύσεων.