Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Η λύση για την καταπολέμηση της ακρίβειας είναι απλή σαν «το αυγό του Κολόμβου».

Μήνυμα αναγνώστη
,............

Με την ευκαιρία διαφόρων μέτρων που ακούγονται δεξιά και αριστερά για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, θέλω να προσθέσω και την δική μου πρόταση.
Η αναγγελία μποϋκοτάζ γενικώς και αορίστως είναι «μία τρύπα στο νερό». Κανείς δεν μπορεί να κάνει αποχή από αγορές ειδών, ιδίως τροφίμων.
Η λύση είναι απλή σαν «Το αυγό του Κολόμβου».
Το μποϋκοτάζ πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένη μάρκα που θα την επιλέξει πχ το ΙΝΚΑ η κάποιος αντίστοιχος φορέας, με κάποιο αντικειμενικό κριτήριο.
Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

ΟΧΙ γάλα της ΤΑΔΕ φίρμας
ΟΧΙ Γιαούρτια της ΤΑΔΕ φίρμας
ΟΧΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ της ΤΑΔΕ φίρμας
ΟΧΙ ΟΣΠΡΙΑ της ΤΑΔΕ φίρμας
ΟΧΙ ΠΙΤΣΑ της ΤΑΔΕ φίρμας
ΟΧΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ από πρατήριο της ΤΑΔΕ φίρμας
ΟΧΙ αγορές από την ΤΑΔΕ αλυσίδα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Τώρα το ΙΝΚΑ η κάποιος άλλος αντίστοιχος φορέας, έχοντας τις προσβάσεις , σε συνεργασία και με τις κρατικές υπηρεσίες, ελέγχει την ανταπόκριση, αυτού που υφίσταται το μποϋκοτάζ ώστε να δώσει το σύνθημα της αναστολής.

Ένα αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς χρέωση, που θα μεταδίδει μαγνητοφωνημένη, όλο το 24ωρο, την εβδομαδιαία ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ , όχι παραπάνω από 3-4 είδη σε κάθε περίπτωση , και λίγη επικοινωνιακή βοήθεια από τα κανάλια, αρκούν για να γονατίσουν τους πονηρούς.
Με την επιφύλαξη νομικού κωλύματος, η επιτυχία είναι βέβαιη και δεν θα χρειασθεί ούτε καν να επεκταθεί το μέτρο και στους υπολοίπους, που θα υποκύψουν αμαχητί για να μην σας πω ότι όλοι θα διαισθανθούν τον θανάσιμο κίνδυνο και θα αντιδράσουν θετικά υπέρ των καταναλωτών.

Με εκτίμηση
Βασίλειος Ι. Βάρσος