Ειδήσεις

31 Μαΐ 2008

Ηγέτης του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος των Σκοπίων: «Ας ονομαστεί η χώρα Coca Cola ή και Disneyland προκειμένου να μπει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Αίσθηση προκαλεί δήλωση - «βόμβα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας των Σκοπίων, Λάζαρ Ελενόφσκι, ότι «στο Βουκουρέστι ο Γκρούεφσκι ήταν έτοιμος για συμβιβασμό με την Ελλάδα για το όνομα».
Η δήλωση του κορυφαίου Σκοπιανού υπουργού έγινε σε κλειστή συνάντηση στελεχών του κόμματος του Γκρούεφσκι και εκ των υστέρων προσπάθησε να την διαψεύσει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις αυτές έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του ηγέτη του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος Αλί Αχμέτι, ο οποίος στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο κέντρο των Σκοπίων το βράδυ της Παρασκευής παρουσία χιλιάδων πολιτών είπε ότι «ας ονομαστεί η χώρα Coca Cola ή και Disneyland προκειμένου να μπει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Υπέρ συμβιβαστικής λύσης με την Ελλάδα τάχθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός της FYROM μιλώντας στον απεσταλμένο του ALPHA στα Σκόπια Κώστα Σαρικά.
Όπως είπε ο Βλάντο Μπουτσκόφσκι, το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας κάποιου κόμματος πρέπει να επιδιώξει σχηματισμό κυβέρνησης με τα δύο Αλβανικά κόμματα και να επιδιώξει την συνέχιση των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με την Ελλάδα στο θέμα του ονόματος.
Πρόσθεσε δε, ότι αν και ο ίδιος προτιμά να δοθεί στη χώρα για διεθνή χρήση η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια», είναι ανοιχτός στις προτάσεις τις Ελληνικής κυβέρνησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προπέτασμα καπνού! Μα ποιον προσπαθούν να κοροιδέψουν και αυτοί εκει και οι άλλοι εδω μέσα;

Συμβιβασμος σημαίνει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία μέσα, ναι ή οχι; Και αυτοί πως θα λέγονται; Ανωμακεδόνες; Κατωμακεδόνες; Μαλακαδόνες; Νεομακεδόνες;

Μακεδόνες θα λέγονται! Μα πόσο θα υποτιμηθεί η νοημοσύνη μας πια;

Ανώνυμος είπε...

Πως είναι δυνατόν να θέλουν τα Σκοπια να μπουν σαν Μακεδονια, απο την στιμγή που υπάρεχη ΗΔΗ το όνομα Μακεδονία στο Νάτο;;;

http://www.noiazomai.net/maknato.html