Ειδήσεις

20 Μαΐ 2008

Πώς σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ την αγωγή του Βγενόπουλου: Η Δημοκρατία, οι αγωγές και το colpo grosso

Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας, ένας επιχειρηματίας που εμπλέκεται στη μεγαλύτερη εκποίηση δημόσιας περιουσίας, επιχειρεί να ξιφουλκήσει εναντίον πολιτειακού παράγοντα, εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια συγκάλυψης του μεγαλύτερου colpo grosso.
Η αγωγή εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, είναι η κορυφή του παγόβουνου στο νοσηρό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή.
Κάποιοι επιχειρούν να εκφοβίσουν τους πολιτικούς, να αναδιατάξουν τις σχέσεις πολιτικής και οικονομίας και να θέσουν σε ομηρία το πολιτικό σύστημα.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό, και δεν αφορά, απλώς, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Αφορά στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος και το δημοκρατικό έλλειμμα που διευρύνεται και το χαρακτηρίζει.
Αφορά στην αυτονομία της Πολιτικής και των πολιτικών απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα.
Αφορά, εντέλει, στη Δημοκρατία.
Πέραν πάσης αμφιβολίας μάλιστα, υπογραμμίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ευθύνες όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων της δημόσιας ζωής, πολύ περισσότερο, εκείνων που διαμορφώνουν ή καθορίζουν τις εξελίξεις, πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, Τύπο.
Γιατί όσο η λειτουργία του πολιτικού συστήματος εξαντλείται στα όρια της διαχείρισης και της διευθέτησης συμφερόντων, η πολιτική θα απαξιώνεται και οι πολίτες θα εθίζονται σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Και η κυβέρνηση που επέτρεψε με την πολιτική της, πολιτική χειραγώγησης και εκφυλισμού των δημοκρατικών θεσμών, αγωγές που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας, τηρεί στάση μακρόθεν σχολιαστή.
Είναι η στάση της συνενοχής.
Συνενοχή για την εκποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης, με υπερτίμημα που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός σε πολυπλόκαμα συμφέροντα.
Συνενοχή γιατί το colpo grosso, εκποίησης του ΟΤΕ, πολιτικά και επικοινωνιακά, οργανώθηκε από κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες.
Πολιτική συνενοχή, γιατί από την ψευδεπίγραφη πολιτική της σύγκρουσης με τα διαπλεκόμενα, οδηγηθήκαμε στην πολιτική του άγεσθαι και φέρεσθαι από αδιαφανή συμφέροντα.
Καμιά μεθόδευση δεν πρόκειται να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού και να προασπίζεται την αυτονομία της πολιτικής.
Και να γνωρίζουν οι ένοχοι και οι πολιτικοί ότι, όσοι είναι να λογοδοτήσουν, θα λογοδοτήσουν, και μάλιστα, πολύ σύντομα.
....................
Από: www.pasok.gr