Ειδήσεις

29 Μαΐ 2008

Υπάρχουν καλοί και κακοί μάνατζερ. Ο τρόπος με τον οποίο διοικούν έχει επίδραση στην επιχείρηση. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Deutsche Telekom

Ακόμα και οι μάνατζερ είναι απλώς άνθρωποι. Υπάρχουν καλοί και κακοί. Ο τρόπος με τον οποίο διοικούν έχει επίδραση στην επιχείρηση. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Deutsche Telekom που βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της, σχολιάζει η "Süddeutsche Zeitung" αναφερόμενη στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων.
Η γερμανική εταιρία έπεσε σε κακά χέρια και τώρα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, συνεχίζει η εφημερίδα. Ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος Κάι-Ούβε Ρίκε δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και έτσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ο διάδοχός του νυν διευθύνοντας σύμβουλος Ρενέ Όμπερμαν εμφανίστηκε το περασμένο σαββατοκύριακο ως επικεφαλής της κάθαρσης και τώρα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως συνεργός.

Και πάλι τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Πώς μια εταιρία όπως η Deutsche Telekom μπορεί να κρατήσει τα μυστικά της στην επιχείρηση; Σίγουρα όχι παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις υψηλά ιστάμενων εργαζομένων της. Αυτό που απαιτείται είναι ένα εταιρικό κλίμα, διαφάνειας, δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης.

Από: DW