Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Φωτεινή Πιπιλή στο Γιάννη Σγουρό: Δεν πάτε να μαζέψετε τα ξερόχορτα… Έτσι του απαντάει για τα 500.000 ευρώ του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

«Δεν πάτε να μαζέψετε τα ξερόχορτα που καίνε το Αττικό Άλσος, τον Υμηττό και τα Βριλήσσια, να κάνετε και κανένα έλεγχο στα τυριά και τα σαλάμια για να μη μας δηλητηριάζουν -γιατί αυτή είναι η αρμοδιότητα σας από το Νόμο ως Νομαρχία- και να αφήσετε τις τεράστιες οικονομικές ενισχύσεις σε συνέδρια, εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια».
………….
Συνεχίζεται

Έτσι απαντάει η κ. Φωτεινή Πιπιλή στην ανακοίνωση του Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρού αναφορικά με τις καταγγελίες της βουλευτού για τη σκανδαλώδη και παράνομη απόφαση της Νομαρχίας να χορηγήσει στο ΠΑΣΟΚ 500.000 ευρώ για το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Και συνεχίζει :
«Σας υπενθυμίζω ότι την Παρασκευή 18 Απριλίου με απόφαση σας κλείσατε την Νομαρχία Αθηνών, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη κονδυλίων και αμέσως μετά ανακαλύψατε ότι σας περίσσευαν τα χρήματα, ώστε να διαθέσετε 500.000€.»
Προσθέτει :
«Ουδείς αμφισβητεί τη σημαντικότητα του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο συγκρότημα GRAND RESORT στο Λαγονήσι. Όφειλε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει τη συνδρομή της Βουλής ή του Υπουργείου Εξωτερικών, οπότε δεν θα υπήρχε και καμία αντίδραση. Ο Νομάρχης Αθηνών στη γραπτή ανακοίνωσή του γράφει : Εκείνη που δεν είναι σεβαστή είναι η φωνή μιας βουλευτού της Ν.Δ., η οποία κατήγγειλε «δήθεν σκάνδαλο».

Η βουλευτής προσθέτει: «Καθήκον μου είναι να προστατεύω και να ελέγχω το δημόσιο χρήμα και να μην επιτρέπω σε «μαγαζάκια» να δρουν ανεξέλεγκτα. Θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο να συμμαζευτούν οι σπατάλες και τα «τραλαλά» στους Δήμους και τις Νομαρχίες, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών, για να έχουν θέρμανση το χειμώνα οι φτωχοί και για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής,.
Η μη σεβαστή φωνή –κατά το Νομάρχη- είναι της Φωτεινής Πιπιλή.
Γιάννης Μ. Νέγρης