Ειδήσεις

13 Ιουν 2008

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη δίνη των μαζικών διαγραφών του '76 είχε επισημάνει ότι οι διαγραφές είναι λάθος τακτική...

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε -όπως και άλλοι- στη δίνη των μαζικών διαγραφών του '76 (σ.σ. ανάμεσά τους οι μετέπειτα βουλευτές Γιάννης Τσεκούρας, Γιώργος Κίρκος, Πάνος Βουρνάς, ο γραμματέας της τότε Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τζάθας, κ.ά.). Ήταν η εποχή που η σημερινή σύζυγός του Άντα Παπαπάνου -τότε δεν γνωρίζονταν- μέλος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Πάτρας, διαφώνησε με τις διαγραφές και τέθηκε, όπως και άλλοι 100 σύντροφοί της από την ίδια οργάνωση, «εκτός διαδικασιών επ' αόριστον», με απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο προήδρευε ο Δημήτρης Παγουρόπουλος.
«Ήμουν στο Λονδίνο μετά την κρίση του '76, κάποια στιγμή έγινα γραμματέας της οργάνωσης. Δεν έκρυψα όμως ποτέ τις απόψεις μου ότι ήμουν κατά των διαγραφών. Όχι ότι τότε βάραιναν ιδιαίτερα οι απόψεις μου, ένα στέλεχος ήμουν. Αλλά οπωσδήποτε θεωρούσα χρέος μου να επισημάνω ότι οι διαγραφές είναι λάθος τακτική» είχε πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», το 2005.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλά έκανε.

Δεν είναι διαγραφή για πολιτική διαφωνία. Είναι διαγραφή για αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος, για συστηματική υπονόμευση, για συκοφαντική δυσφήμιση των δημοκρατικών αρχών του κόμματός του και για αναχρονιστική αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Για τους ίδιους λόγους ο Αντρέας είχε διαγράψει το κοντό.

Συγχαρητήρια στον Παπανδρέου, απέδειξε για μια ακόμα φορά τις δημοκρατικές του ευαισθησίες.
ΑΞΙΟΣ.