Ειδήσεις

4 Ιουν 2008

Συνέντευξη του Νίκου Σεργιανόπουλου...

Πάθη που είναι λάθη;
«Για μένα δεν είναι λάθη. Είναι όμως για τους άλλους».
Για αυτούς που είναι κοντά σας;
«Και για αυτούς, γιατί δεν θέλουν να το κάνω. Εγώ όμως έχω αυτό το κουσούρι. Μου αρέσει να ξεφεύγω. Έχω πολλές έγνοιες και ο μόνος τρόπος να ξεφύγω είναι να πιω ένα ποτό».
Πώς αρχίσατε να πίνετε;
«Την ιστορία αυτή την ξεκίνησα από μια σφαλιάρα που έφαγα και μετά μου έμεινε. Πριν από δέκα χρόνια, ας πούμε, δεν έβαζα γουλιά στο στόμα μου. Δεν το ήξερα. Ξέρεις, όμως, όταν κάποιος απογοητεύεται ερωτικά, το ρίχνει στο ποτό. Το έχουμε δει και στις ταινίες. Το να πιω λοιπόν ένα ποτηράκι παραπάνω αλλάζει τη διάθεσή μου. Γιατί να μην το κάνω; Γιατί να μην είμαι ευχάριστος; Εγώ βέβαια έχω μια διαφορετική άποψη για αυτούς που πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω. Ανοίγει η καρδιά μου μαζί τους, έχουν μια χαρά αυτοί οι άνθρωποι κι εμένα μου αρέσει να τους παρατηρώ»…
……..
Συνεχίζεται

Δηλώνετε αδυναμία;
«Αδυναμίες έχω, αλλά έχω και ένα μέτρο όταν χρειάζεται. Στη δουλειά μου πρέπει να είμαι συνεπής. Και έτσι λένε ότι είμαι. Στη ζωή μου, δεν βαριέσαι, όσα έρθουν και όσα πάνε».
Εννοείτε ότι δεν είστε συνεπής στις σχέσεις σας;
«Όχι απαραίτητα. Μπορεί βέβαια να κλείσω ένα ραντεβού και αν δεν γουστάρω, να μην πάω».
Σας άγχωσε αυτή η ξαφνική επιτυχία;
«Κακά τα ψέματα, με άγχωσε. Όταν ο κόσμος σε βλέπει, αποκτάς ευθύνη για το επόμενο βήμα. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να απολογείται για το τι θα κάνω μετά. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο».
Υπάρχουν πάντα κάποιοι φίλοι...
«Οι φίλοι υπάρχουν. Η φιλία όμως είναι μια σχέση δούναι και λαβείν».
Άρα είναι αδυναμία να αντιμετωπίσει κανείς τις ευθύνες του;
«Είμαστε και κακομαθημένοι, πιστεύω. Βλέπεις ανθρώπους ανάπηρους με το χαμόγελο στα χείλη και λες: Τώρα αυτός ο άνθρωπος γιατί είναι τόσο αισιόδοξος και έχει τόση δύναμη να αντεπεξέλθει;. Από την άλλη, εγώ κάθομαι και αγχώνομαι και πέφτω σε κατάθλιψη για χιλιάδες πράγματα.
Σου έρχεται λοιπόν να πεις: Δεν πάνε στο διάολο! Είμαστε όμως πολύ εγωιστές»!
Κλαίτε εύκολα μπροστά σε τέτοιες εικόνες;
«Πολύ εύκολα. Είμαι κλάψας. Μη δω άνθρωπο να κλαίει. Θα αρχίσω κι εγώ. Αυτό κάπου με ενοχλεί κιόλας. Λες: Καλύτερα να ήμουν πιο χοντρόπετσος, να μην παίρνω τα πράγματα τόσο σοβαρά. Ακόμα και στην τηλεόραση, αν δω άνθρωπο να κλαίει, αρχίζω και βουρκώνω. Συμπάσχω».


Τρυφερές λεπτομέρειες


Ο ΤΙΤΟΣ:Για 16 χρόνια ζούσε με το σκύλο που όπως έλεγε «είμαστε οι καλύτεροι φίλοι». Δεν τον έχει αφήσει ποτέ σε ξενοδοχείο σκύλων, ούτε κάπου αλλού. «Αυτό σημαίνει ότι έχω κάποια ευθύνη», συμπληρώνει.


Η ΔΡΑΜΑ:Πηγαίνει τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, γιατί εκεί μένει η μητέρα του και η αδερφή του. Κι ακόμα, γιατί εκεί βρίσκονται οι παιδικοί του φίλοι.


ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:Η γιαγιά του. Δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες στο σπίτι τού θυμίζουν ότι ήταν πολλά χρόνια κοντά του, για να «φύγει», πλήρης ημερών πια, στα 92 της. Με νοσταλγία και συγκίνηση τη φέρνει πάντα στη μνήμη του.

…………..

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» πριν από περίπου έναν χρόνο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα να βλέπει κανείς τους πλέον ταλαντούχους της διαφήμισης, του θεάτρου και της εμπορικής μουσικής να είναι ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ στην κόκα. Αυτά. Αλλη συζήτηση δεν σηκώνει.

Αλήθεια, με εκείνα τα δεντρίλια του αδελφού του προστάτη πρεζέμπορων τι έγινε; Με τον άλλον τον πρώην εισαγγελέα τον γιαννάκη που ήταν πολύ μάρκα, τι έγινε;

...και μετά λέμε για τους αναρχικούς που λένε "οι μπάτσοι την πουλάνε". Ρε ποιοί "μπάτσοι"; Εκεί είσαστε ακόμα; Οι "προϊστάμενοι" την πουλάνε!

Οργίζομαι πραγματικά γιατί ένα από τα θύματά τους ήταν φίλος...

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Εξαιρετικός άνθρωπος με μεγάλο ταλέντο. Καλό ταξίδι Νίκο

Ανώνυμος είπε...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΒΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς που ανταλλάσσονται στα blogs.
Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος,ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος,τη Κυριακή 15-6-2008,στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

--ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--