Ειδήσεις

13 Ιουν 2008

Έκαναν κατάληψη στη θάλασσα της Ψυτάλλειας

Σε θαλάσσιο αποκλεισμό -κατάληψη της Ψυτάλλειας, προχώρησε χθες ο Δήμος Περάματος, ζητώντας να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης του Περάματος, έτσι ώστε να μην υποστεί, ακόμα ένα καλοκαίρι με οσμές και μολυσμένα έντομα καθώς και την άμεση μεταφορά της λυματολάσπης από το νησί. .....
.....................................................................................
Συνεχίζεται...

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Γλύκα και την αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Αγ. Νικόλαος», καθώς και του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων «ο Αρμός», ο Περαμαϊκός λαός, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, τα σημαντικότατα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και με τον συμβολικό θαλάσσιο αποκλεισμό- κατάληψη την Ψυτάλλειας, έστειλαν, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, μήνυμα σ όλους αυτούς που αδιαφορούν για την δημόσια υγεία, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο καλοκαίρι με οσμές και μολυσμένα έντομα.
Ο συμβολικός αποκλεισμός-κατάληψη, ξεκίνησε στις 6:30μ.μ. από το Δυτικό Άκρο με την παρουσία εκτός του Δημάρχου, εκατοντάδων Περαματιωτών,80 και πλέον σκαφών, των αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Περάματος, των Αντινομαρχών που εκπροσώπησαν τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα, κ. Βαλσαμάκης και Τριανταφύλλου, του πρώην Δήμαρχου Περάματος Γ. Πατσιλινάκου, του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πέρασμα στο Αύριο» κ. Λαγουδάκη καθώς και αντιπροσωπεία μαζικών φορέων του Περάματος.
Τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας επισκέφτηκε αντιπροσωπία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Γλύκα, όπου και ξεναγήθηκαν στον χώρο των εγκαταστάσεων της Ψυτάλλειας από τα Διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου.
Ο Δήμαρχος Περάματος, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, αν δεν απαλλαγεί το Πέραμα οριστικά από την αφόρητη δυσοσμία της Ψυτάλλειας και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008. Κάλεσε την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, το συντομότερο δυνατό, να απαλλάξει το Πέραμα και τους όμορους Δήμους από την «εγκαινιασμένη βρώμα» της Ψυτάλλειας, έτσι ώστε το Πέραμα να σταματήσει να θυμίζει «θάλαμο αερίων».