Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Η έρευνα λέει ότι η παραλία είναι μολυσμένη, αλλά οι λουόμενοι λένε ότι το πετρέλαιο που βρίσκεται στη θάλασσα τους κάνει καλό!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (http://www.pakoe.gr/), οι παραλίες Περάματος, Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς στις μετρήσεις, τα κολοβακτηρίδια και τα κολοβακτηριοειδή, ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο. Για παράδειγμα, στην παραλία Ελευσίνας, φτάνουν στο 456, με όριο τα 250 ανά 100 ml νερού, στο Πέραμα το 481, το ίδιο και στον Ασπρόπυργο.
Στις παραλίες του Ασπροπύργου και του Περάματος μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, οι οποίες προειδοποιούν τους λουόμενους ότι τα νερά είναι μολυσμένα και ότι απαγορεύεται το κολύμπι.
Παρόλα αυτά, οικογένειες με μικρά παιδιά, κυρίως λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, αλλά και της απόστασης, αναγκάζονται να πηγαίνουν στις συγκεκριμένες παραλίες για μπάνιο.
Σκουπίδια, σκουριασμένα σίδερα και πετρέλαιο, είναι αυτά που αντικρίζει κανείς στις εν λόγω ακτές.
Κάποιοι όμως επιμένουν ότι κάνουν πολλά χρόνια μπάνιο εκεί και δεν έχουν πάθει τίποτα, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να πουν ότι το πετρέλαιο τους κάνει και καλό!

"Από το να υποχρεώνομαι στην κυρά να μου κάνει εντριβές με πετρέλαιο, έρχομαι εδώ και τρίβομαι μόνος μου" μας είπε χαρακτηριστικά ένας από τους κολυμβητές στο Σκαραμαγκά.
....
Ηρώ Χριστοπούλου

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι αποδεδειγμένο ότι η επαφή και η έκθεση σε πετρελαιοειδή και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία τους επιφέρει μεταλλάξεις. Πολλές φορές αυτές απαιτούν χρόνο μεγαλύτερο της ζωής ενός ανθρώπου ώστε να ολοκληρωθούν και έτσι δεν γίνονται αντιληπτές. Συχνά όμως εξελίσσονται πολύ ταχύτερα και αυτό σημαίνει απλά: ΚΑΡΚΙΝΟ!