Ειδήσεις

3 Ιουν 2008

Τύχη… βουνό είχε ο Κογκολέζος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λούα– Λούα, που κινδύνευσε να πεθάνει από ρήξη σκωληκοειδίτιδας!

Ο Λούα-Λούα χειρουργήθηκε επειγόντως προχτές το βράδυ, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον Διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη με απόλυτη επιτυχία.
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού την 1η Ιουνίου και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αιγύπτου- Κονγκό στο Κάιρο υπέστη ρήξη σκωληκοειδίτιδας, η οποία συνοδεύτηκε με αφόρητους πόνους. Να σημειωθεί ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής τις τελευταίες τέσσερις ημέρες εμφάνισε σοβαρή αδιαθεσία με ισχυρό πόνο στην κοιλιακή χώρα και πυρετό.
............
Συνεχίζεται…

Αμέσως μετά τον αγώνα Αιγύπτου- Κονγκό εσπευσμένα μεταφέρθηκε από το Κάιρο, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως αιτία της αδιαθεσίας και των ισχυρών κοιλιακών πόνων του ήταν « οξεία σκωληκοειδίτιδα, με ρήξη της σκωληκοειδούς αποφύσεως και γενικευμένη περιτονίτιδα με απόστημα κοιλιάς», μια κατάσταση, που αν καθυστερούσε λίγες ώρες ακόμα θα ήταν μοιραία για την ίδια του τη ζωή.
Οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο όπου με απόλυτη επιτυχία έγινε λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή, καθαρισμός της γενικευμένης περιτονίτιδας και παροχέτευση του ενδοκοιλιακού αποστήματος.
Ο ασθενής λίγο μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης οδηγήθηκε σε άριστη κατάσταση σε θάλαμο νοσηλείας του Ιατρικού Κέντρου, όπου και παραμένει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θεράποντος ιατρού κ. Κωνσταντινίδη ο διεθνής παίκτης θα παραμείνει λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ενδοφλέβια αντιβίωση λόγω της σοβαρής περιτονίτιδας .

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Ευτυχώς δεν υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η οποία μπορούσε να αποβεί μοιραία για την ζωή του ποδοσφαιριστή» τόνισε αμέσως μετά το χειρουργείο ο κ Κωνσταντινίδης προσθέτοντας ότι «η χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά, ήταν επιτυχής και ο ποδοσφαιριστής διέφυγε τον κίνδυνο».
Όπως εξήγησε ο διακεκριμένος χειρουργός η λαπαροσκοπική επέμβαση θα βοηθήσει σημαντικά στη γρήγορη ανάρρωση του επιθετικού του Ολυμπιακού.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η επέμβαση γινόταν με την κλασική χειρουργική μέθοδο άνοιγμα κοιλιάς, θα έπρεπε να γίνει μια τεράστια τομή σε όλη την κοιλιά προκειμένου εκτός από την αφαίρεση της σκωληκοειδούς να γίνει επιμελής καθαρισμός της περιτονίτιδας και παροχέτευση των πολλαπλών αποστημάτων.
Η τομή και μόνο θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους μετεγχειρητικά, όπως δημιουργία συμφύσεων στο μέλλον και επεισόδια ειλεού, μόλυνση – διαπύηση του τραύματος, δυσκολία στην αναπνοή με επακόλουθα προβλήματα από τους πνεύμονες ( ατελεκτασία, πνευμονία), μετεγχειρητική κήλη, μετεγχειρητικό πόνο και πολύ πιθανή νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ο παίκτης θα έμενε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων.
Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής μεθόδου, με τρεις τομές λίγων χιλιοστών και η μεγάλη εμπειρία της χειρουργικής ομάδας ήταν πραγματικά ένα ευτυχές γεγονός.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντινίδης και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν στο τελευταίο τεύχος του “Journal of Laparoendoscopic & Advanced Surgical Techniques” τα άριστα αποτελέσματα Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομής για όλες τις περιπτώσεις σκωληκοειδίτιδος ακόμα και σε προχωρημένες περιτονίτιδες. Το συγκεκριμένο άρθρο έχει τύχει μεγάλης επιστημονικής αποδοχής στα διεθνώς δρώμενα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργική.