Ειδήσεις

26 Ιουν 2008

Προσοχή! Νέος τρόπος απάτης σε βάρος συναλλασσόμενων μέσω ΑΤΜ

Στο Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών καταγγέλθηκε τελευταία ο παρακάτω τρόπος απάτης σε βάρος των συναλλασσόμενων μέσω ΑΤΜ, σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.
Την ώρα της συναλλαγής, κάποιος μας χτυπά ελαφρά τον ώμο και μας ερωτά αν το νόμισμα των 20 ευρώ που είναι στο πάτωμα είναι δικό μας. Εμείς αφελώς στρέφουμε ή σκύβουμε στο νόμισμα που μας δείχνει. Την ίδια στιγμή εκείνος αποσπά την κάρτα μας από το ΑΤΜ και εξαφανίζεται. Εμείς, νομίζοντας ότι παρακράτησε την κάρτα μας το μηχάνημα, αποτεινόμαστε στην τράπεζα για να μας τη δώσει.
Εκείνος έχοντας τη γνήσια κάρτα και το ΡΙΝ μας, που αποσπά οπτικά ή με κάποιο μηχανισμό, προβαίνει ανενόχλητος σε αναλήψεις από τον λογαριασμό μας.
………
Συνεχίζεται

Κατόπιν αυτού ο Μεσολαβητής υπενθυμίζει τις διαπιστώσεις και συστάσεις του προς τους συναλλασσόμενους και συνιστά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη χρήση των ΑΤΜ, να βεβαιωνόμαστε ότι στο χώρο δεν υπάρχει κάτι ύποπτο, να μη διακόπτουμε τη συναλλαγή πριν πάρουμε πίσω την κάρτα μας και να φροντίζουμε να καλύπτουμε το ΡΙΝ κατά την πληκτρολόγησή του.