Ειδήσεις

9 Ιουν 2008

Παράνομες κατασκευές στο Πάρκο Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο με άδεια "αναψυκτηρίου"

Μήνυμα αναγνώστη
…….
Σάββατο 8 Ιουνίου 2008 και βγήκα για βόλτα, στην παραλιακή. Με τα πόδια. Για άλλη μια φορά, η εικόνα από Πάρκο μέχρι Τροκαντερό ήταν απογοητευτική. Για άλλη μια φορά χρειάστηκε να καλέσω την Τροχαία για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Φυσικά, και στην επιστροφή από την υποτιθέμενη βόλτα αναψυχής, η εικόνα ήταν ίδια.
Για άλλη μια φορά λοιπόν, κάνω έκκληση στον κύριο Δήμαρχο: Πόσες φορές πρέπει να καλέσω την Τροχαία για το αίσχος των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου στο πλάι του πάρκου Φλοίσβου;
……….
Συνεχίζεται...

Σημειωτέον ότι το Πάρκο προστατεύεται από το Π. Δ. " Καθορισμός ζωνών προστασίας χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από τον Φαληρικό Όρμο μέχρι την Αγία Μαρίνα Κρωπίας" (ΦΕΚ 254/Δ/5.3.2004) το οποίο προβλέπει έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης του Πάρκου από τον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ).
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς έχει παραβιαστεί κατάφωρα η εγκεκριμένη από τον ΟΡΣΑ μελέτη του Δήμου (με την από 30-5-2007 απόφαση της 13ης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ , θέμα 4ο) ενώ δεν έχει εκδοθεί η κατά νόμον απαιτούμενη οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Αργυρούπολης.
Αν και η μελέτη προβλέπει τη φύτευση πολλών νέων δέντρων δεν έχει φυτευτεί κανένα, αντίθετα έχουν ήδη αποψιλωθεί 6,5 στρέμματα από το άλλοτε πυκνόφυτο Πάρκο τα οποία έχουν επιστρωθεί εν μέρει με νησίδες από μπετόν. Η χρήση μπετόν δεν προβλέπεται στη μελέτη, αντίκειται μάλιστα και στο διάταγμα, το οποίο επιβάλει τη χρήση υδατοπερατών υλικών.
Ενώ η απόφαση του ΟΡΣΑ προβλέπει μείωση των παιχνιδιών στις δύο παιδικές χαρές και τη χρήση ξύλου σαν υλικό, στους δύο χώρους έχουν στοιβαχτεί πανύψηλα πλαστικά παιδικά παιχνίδια, τα οποία αποκόπτουν ακόμη και τη θέα προς τη θάλασσα.
Στο χώρο ανάμεσα στις παιδικές χαρές έχει ανεγερθεί τεράστια καφασωτή πέργκολα, της οποίας την αποφυγή ζητά η απόφαση του ΟΡΣΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Φαλήρου (368/2006 και 447/2006) η πέργκολα αυτή θα στεγάζει κινητή καντίνα η οποία απαγορεύεται από το Π.Δ. Η καντίνα θα μισθωθεί σε ιδιώτη στον οποίο θα ανατεθεί η φύλαξη του χώρου, όπου θα διοργανώνονται events 4 πολυεθνικών. Για το λόγο αυτό έχει περιφραχθεί παράνομα το σύνολο του χώρου.
Η πολεοδομία Αργυρούπολης αγνόησε την καταγγελία πολιτών για την μη έκδοση οικοδομικής άδειας και τις παραβιάσεις της απόφασης του ΟΡΣΑ, θεωρώντας ότι για την έγκριση διαμόρφωσης δεκάδων στρεμμάτων Πάρκου με κατασκευές που απαιτούν αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες (πέργκολες, ανοικτό θέατρο) αρκεί η υπ' αριθ. 1632/2007 άδεια για την επέκταση αναψυκτηρίου μέσα στο Πάρκο.

Κατόπιν των ανωτέρω

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Πάρκο Φλοίσβου;
2) Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη μίσθωση κινητής καντίνας σύμφωνα με την απόφαση 447/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Φαλήρου την οποία έκρινε σύννομη η αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας;
3) Θα φυτευτούν τα προβλεπόμενα από τη μελέτη νέα δέντρα στο Πάρκο Φλοίσβου;
4) Πότε θα συσταθούν οι Επιτροπές Ελέγχου για την εφαρμογή του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος για την παραλιακή ζώνη που προβλέπονται από το άρθρο 11 του ιδίου διατάγματος;

Αθήνα, 1/2/2008
--------------------
Μια από τους πολλούς απογοητευμένους δημότες Παλαιού Φαλήρου

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Μαγγίνας!

Ο Μέγας Δάσκαλος, ο Πρώτος Διδάξας, ο Πρωτοπόρος την Λαμογιάς (μπλιάχ, τι λέξη...), ο Μαϊντανός των εκπομπών επί παντώς επιστητού.

Maginas Principles (the lack of).

Αναψυκτήρια "Μαγγίνα"!
Τώρα πιο κοντά σας, δύο βήματα απο το κέντρο.

"Καντίνας", τώρα ΚΑΙ στο Φλοίσβο.