Ειδήσεις

22 Ιουν 2008

Μπορούν οι πολίτες αν κινηθούν δικαστικά, να αποζημιωθούν από το Δημόσιο παίρνοντας πίσω τα χρήματα που καταβάλλουν τώρα στο Κτηματολόγιο;

Η κυβέρνηση, με τον τσαμπουκά επιβάλλει την καταβολή τελών, τα οποία δεν θα έπρεπε να καταβάλουν οι πολίτες αφού αναφέρονται σε υποχρέωση της πολιτείας για τη δημιουργία Κτηματολογίου, για την οποία έχουν δοθεί άφθονα κοινοτικά κονδύλια. Επομένως, είναι παράνομη η επιβολή των τελών αυτών. Τίθεται το θέμα πλέον, πώς οι πολίτες μπορούν (όταν θα έχουν πληρώσει) να ζητήσουν την αποζημίωσή τους από το Δημόσιο με τη διαδικασία της Αστικής Ευθύνης του Κράτους (άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα).
…………..
Συνεχίζεται

Εδώ το κράτος κάνει τον τσαμπουκά, επειδή γνωρίζει ότι τα δικαστικά έξοδα θα είναι περισσότερα από το ποσό που θα έχει καταβληθεί ατομικά από τον κάθε ένα Έλληνα πολίτη.Ορισμένοι δικηγόροι το έχουν σαν σύστημα να ζητούν από πελάτες τους - όταν προβλέπεται μακροχρόνια δικαστική διένεξη - να τους κάνουν μια εξουσιοδότηση με την οποία να δηλώνουν ότι θα ανταμείψουν το δικηγόρο, μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης με το 4-5% του ποσού που θα κερδίσουν δικαστικά.Έτσι και ο πολίτης ξενοιάζει και ο δικηγόρος μαζεύει μερικές χιλιάδες ομοειδείς υποθέσεις (π.χ. επιστροφής φόρων που δεν έπρεπε να είχαν επιβληθεί) από στερεότυπες πολυ-φωτοτυπημένες αγωγές.Θα πρέπει τώρα να «στύψουν» το μυαλό τους οι δικηγόροι ως προς το «πώς θα καταφέρουν να μαζέψουν μεγάλους αριθμούς πολιτών που να συνδέονται με το δεσμό της ομοδικίας» ώστε να αποφύγουν τη σκόπελο των δικαστικών εξόδων και να εξασφαλίσουν μια περιουσία με το «φασούλι-φασούλι, γεμίζει το σακούλι».

1 σχόλια:

spyros1000 είπε...

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΤΕ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ,ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ....