Ειδήσεις

30 Ιουν 2008

Ξανά ληστεία με λεία τρόφιμα που τελικά μοιράστηκαν στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κόσμο

Άγνωστοι μπήκαν ως πελάτες στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στην οδό Ευδόξου στον Νέο Κόσμο, σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, γέμισαν τα καρότσια με τρόφιμα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν.
Στη συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα στον κόσμο που ψώνιζε σε παρακείμενη λαϊκή, πετώντας παράλληλα φέιγ βολάν.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στη λαϊκή, από το http://athens.indymedia.org/:

Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης.
Παράλληλα οι κάθε λογής υπεύθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποϊκοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα.
Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προϊόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντάς τα ελεύθερα σε αυτούς που τους ανήκουν.Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προϊόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανήκουν σε όλους μας.
Η κίνησή μας αυτή δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αντ αυτού αποτελεί ένα συμβολισμό με σκοπό την προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην αβίαστη, ελεύθερη διακίνηση και χρήση των αγαθών και τη νοητή διαγραφή των ταμείων ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια.
Για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου.
Η επιλογή μας να δράσουμε με τα πρόσωπά μας καλυμμένα δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στον εκφοβισμό του κόσμου, αλλά στην προσωπική μας ασφάλεια απέναντι σε αυτούς που θεωρούν την πράξη μας καταδικαστέα.
..............
Πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών

Type rest of the post here