Ειδήσεις

21 Ιουν 2008

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου επικαλείται έλλειψη γιατρών δεν αξιοποιεί όμως τους γιατρούς του «Άγιος Ανδρέας» που εκκενώθηκε μετά το σεισμό

Προβλήματα διαπιστώνονται στον τρόπο λειτουργίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, μετά την εκκένωση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.
Το νοσοκομείο του Ρίου εφημερεύει πλέον καθημερινά, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά, γεγονός που έχει φέρει τα πάνω-κάτω, τόσο στις βάρδιες του νοσηλευτικού, όσο και του ιατρικού προσωπικού.
Την ίδια ώρα, το προσωπικό (γιατροί και νοσηλευτές) του «Άγιος Ανδρέας» καταγγέλλουν ότι μεταφέρονται κατά το δοκούν προς διαφορετικά νοσοκομεία (νοσοκομείο Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ρίου).
…………
Συνεχίζεται

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» αναφέρει ότι το ιατρικό προσωπικό έχει διασπαστεί, διότι οι μεν γιατροί του Νοσοκομείου του Ρίου είναι Πανεπιστημιακοί γιατροί, ενώ οι γιατροί του «Άγιος Ανδρέας» είναι γιατροί του Ε.Σ.Υ.
Από την άλλη μεριά, ο κύριος Γιώργος Βλαχάκης, πρόεδρος σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου του Ρίου υποστηρίζει οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δε λένε να καταλάβουν ότι πρωταρχικό κριτήριο για τη διευθέτηση της κρίσης είναι το συμφέρον των ασθενών και όχι το προσωπικό τους και πως πρέπει να αφήσουν άπαντες κατά μέρος τις ιδιοτέλειες και τα πελατειακά συμφέροντα.
Ο κύριος Βλαχάκης προσθέτει ότι τα νοσοκομεία δεν είναι «τσιφλίκια» των διοικήσεων, έτσι ώστε να θέλουν να έχουν το δικό τους προσωπικό.
Τέλος, μας δήλωσε ότι εφόσον οι Διοικήσεις ξεκαθαρίσουν ποιες κλινικές επιθυμούν να λειτουργήσουν και σε ποια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου του Ρίου θα δεχθούν με χαρά τους συναδέλφους τους από το «Άγιος Ανδρέας».



Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου