Ειδήσεις

11 Ιουν 2008

Η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» προτίθεται να μηνύσει τον δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, στην περίπτωση που θα κλείσει το λιμάνι του Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά κλείνει το λιμάνι, οι πολίτες πάλι υπό ομηρία
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της δηλώνει την αντίθεσή της στην απόφαση του δημάρχου Πειραιά να κλείσει το λιμάνι Πειραιά στις 13 Ιουνίου διαμαρτυρόμενος με αυτόν τον τρόπο για τα οικονομικά προβλήματα του δήμου Πειραιά.
Το κλείσιμο του λιμανιού επιλέχτηκε από τον κύριο Φασούλα για τις 13 Ιουνίου δηλαδή την αρχή του τριήμερου που πολλοί πολίτες θα θελήσουν να εκδράμουν στα νησιά. Η κίνηση αυτή του δημάρχου αποκαλύπτει, εκτός από την λογική ιδιοκτησίας του λιμανιού που τον διακατέχει, και μια σαδιστική αντιμετώπιση των πολιτών που, αντί να χαρούν τις ολιγοήμερες διακοπές τους, θα ζήσουν τη κόλαση που τους προετοιμάζει ο δήμαρχος.
……….
Συνεχίζεται

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παρακολουθεί με απογοήτευση την ελληνική κοινωνία να γίνεται, για άλλη μια φορά, όμηρος αυτή τη φορά ενός δημάρχου που, αντί να επιλύει προβλήματα των πολιτών που τον εξέλεξαν, τους στερεί ηθελημένα βασικές υποδομές και υπηρεσίες εκβιάζοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο την υιοθέτηση των αιτημάτων του έναντι της Πολιτείας.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταδικάζει ως αντικοινωνική και παράνομη κάθε μορφή διεκδίκησης που χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης, για την αποδοχή δίκαιων ή άδικων αιτημάτων, την ηθελημένη βλάβη που θα προκληθεί στους απλούς πολίτες. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δηλώνει την αλληλεγγύη της στον πολίτη αυτής της χώρας που δοκιμάζεται καθημερινά από παρόμοιες ενέργειες πάσης φύσεως και πολιτικής σύνθεσης κρατικών λειτουργών.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τους πολίτες της χώρας να κινητοποιηθούν κατά όλων αυτών που θεωρούν τσιφλίκια τους τις κρατικές υποδομές και "κατεβάζουν τους διακόπτες" ατιμώρητα όποτε το επιθυμούν, τους καλεί να κινητοποιηθούν κατά αυτών που χρησιμοποιούν τη δημόσια εξουσία τους για να εκβιάζουν.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αγωνίζεται για την απελευθέρωση της κοινωνίας και της οικονομίας από τα δεσμά όλων αυτών που αντιλαμβάνονται την διακομματική ασυλία τους ως αδυναμία της κοινωνίας να αντιδράσει στους εκβιασμούς τους. Για τον λόγο αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτίθεται να μηνύσει τον δήμαρχο Πειραιά κ. Φασούλα για παραβίαση του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα περί παρακώλυσης συγκοινωνιών σε περίπτωση που υλοποιήσει την απειλή του για κλείσιμο του λιμανιού.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τον κύριο Φασούλα, αντί να ταλαιπωρεί τους πολίτες με παράνομες ενέργειες, να γνωστοποιήσει στους δημότες τού Πειραιά τα οικονομικά προβλήματα του δήμου και τον τρόπο επίλυσής τους. Αν δεν υπάρχουν λύσεις ας το εξηγήσει στους δημότες που τον εξέλεξαν, επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν, και ας ακολουθήσει τον έντιμο δρόμο της παραίτησης.


Διαβάστε για τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία: http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/50/141/

.
Γιάννης Μ. Νέγρης