Ειδήσεις

13 Ιουν 2008

Στο στόχαστρο και του Ροντούλη οι εισπρακτικές εταιρείες χρεών των τραπεζών

«Άσκηση διαρκούς ψυχολογικής πίεσης κατά του οφειλέτη και της οικογένείας του, εκτόξευση απειλών, όπως είναι η έκδοση δυσμενών στοιχείων μέσω του Τειρεσία, ώστε να αποκλειστούν μελλοντικά οι οφειλέτες από παροχή δανείων, τηλεφωνικές οχλήσεις των καταναλωτών από υπαλλήλους των εταιρειών, χωρίς να δηλώνουν την πραγματική τους ταυτότητα και σε εντελώς ακατάλληλες ώρες, συνιστούν απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις που πλήττουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας της αγοράς», όπως τόνισε ο κ. Ροντούλης.
................
Συνεχίζεται...

Λάβρος κατά των εταιρειών είσπραξης καθυστερούμενων οφειλών εμφανίσθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριος Ροντούλης, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής - Εμπορίου.Ο βουλευτής Λάρισας κατηγόρησε τις προαναφερόμενες εταιρείες για αντιποίηση των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του δικαστικού επιμελητή και καυτηρίασε με ιδιαίτερη οξύτητα τις μεθόδους είσπραξης που εφαρμόζουν, ως παραβαίνουσες τις αρχές της ευπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας του οφειλέτη.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε την νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Τραπέζης της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αδιεξόδων που προκαλούνται από την πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών και κάλεσε τον δικηγορικό κόσμο να προστατεύσει τους μικρο-οφειλέτες από τους καταχρηστικούς όρους των τραπεζικών συναλλαγών και την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.



Γιάννης Μ. Νέγρης