Ειδήσεις

11 Ιουν 2008

Facebook - Ένα κοινό social-site ή ο πλέον εξελιγμένος ηλεκτρονικός ρουφιάνος;

Το ποιόν και η ιστορική διαδρομή του Facebook είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Μεταξύ πολλών και διαδεδομένων social-sites, όπως το Myspace πρώτο από όλα, το Hi5, το Wayn, το Netlog, και το Tagged, είχαμε και τη δημιουργία του Facebook.
Σιγά το πράγμα θα μπορούσε να πει κάποιος. Αρκούσε όμως μια πολύ μικρή διαφορά όλων αυτών από το εν λόγω site, για να μας κάνει να το συζητάμε τόσο καιρό.

Η απαίτηση των ιδρυτών του να μας ζητούν το αληθινό μας όνομα για να ανοίξουμε το λογαριασμό μας, με βασική δικαιολογία ότι ο λόγος δημιουργίας του Facebook είναι η ευρεση παλιών φίλων και συμμαθητών και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με το αληθινό μας όνομα.
Και ποιος θα το περίμενε λοιπόν; Το αποκαλούμενο "σύστημα" της σύγχρονης εποχής κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα όπλα των διωκτών του εναντίον τους. Βασισμένο λοιπόν στο απόλυτο σύγχρονο μέσο ελεύθερης έκφρασης, στο Internet, και ζητώντας απλά από τον καθένα από εμάς το όνομά μας και μια φωτογραφία για να μας καταλαβαίνουν καλύτερα, κατάφερε το ακατόρθωτο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν με προθυμία το αληθινό τους όνομα σε ένα μέσο που είναι προσβάσιμο από όλους. Η εγγραφή, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περίπου 60 εκατομμύρια ονόματα που αντιστοιχούν σε ίδιο αριθμό ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
Είναι επίσης, η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στους υπολογιστές του είναι αποθηκευμένες 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ούτε το σύστημα συνοριακών ελέγχων των ΗΠΑ δεν έχει τόσες.
Ο λόγος συγγραφής αυτού του άρθρου είναι μια πραγματική ιστορία, αποτέλεσμα της χρήσης του facebook και απόδειξη παράλληλα ότι όλα αυτά δεν είναι "να'χαμε, να λέγαμε".
Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου και να δείτε την απίστευτη ιστορία, μπείτε στο http://episkiasis.wordpress.com/

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα ήθελα να ξέρω πόσοι από τους σημερινούς φαν του facebook σήμερα θα μπορούν να τραγουδούν το no regrets σε 5-10 χρόνια...

Προστατέψτε βρε ΚΟΠΑΝΟΙ την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο...