Ειδήσεις

2 Ιουλ 2008

«Πρώτο Θέμα» - Οι εργαζόμενοι στο πλευρό του Γιάννη Μακρυγιάννη για την κατηγορία περί «ψυχικής ενίσχυσης»…

Σε συνέλευση τους στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την Τετάρτη 2 Ιουνίου οι εργαζόμενοι συζήτησαν τις εξελίξεις μετά την άσκηση δίωξης κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη και εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:
Με έκπληξη παρακολουθούμε την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής εργασίας, με ένα πρωτοφανές αιτιολογικό, που αμφισβητεί ευθέως τη δυνατότητα στην έρευνα και το ρεπορτάζ.
Η κατηγορίας περί «ψυχικής ενίσχυσης», που προσάπτεται στον συνάδελφο, είναι προφανές ότι αποτελεί απλώς το άλλοθι για να σταλεί ένα «μήνυμα» προς κάθε δημοσιογράφο ότι στην αναζήτηση της πληροφορίας «υπάρχουν όρια», που υπαγορεύονται από τις ανάγκες της εκάστοτε εξουσίας. Εκφράζουμε στο συνάδελφο την αμέριστη συμπαράστασή μας.
Παράλληλα εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για τη συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από ένα ευκαιριακό και ετερόκλητο σύμπλεγμα πολιτικών, ανταγωνιστικών, οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων.
Επίθεση, που εκφράζεται με την επιχείρηση εξόντωσης του Θέμου Αναστασιάδη, όπως αποκαλύπτεται από τις δικαστικές μεθοδεύσεις, από το σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο εναντίον του.
Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα δηλώνουμε «παρών» απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της εφημερίδας.

Type rest of the post here

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ως πολίτης δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν υπάρχει ή όχι οικονομικό έγκλημα, επαφίεμαι στη δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά όμως την άσκηση του επαγγέλματος του δημοσιογράφου, αυτό δεν είναι μόνο ποινικά αλλά και κοινωνικά κολάσιμο. Απαιτώ ο ψεύτης συκοφάντης λιβελογράφος να βρει την τιμωρία που του αξίζει. Το συκοφαντικό αυτό κείμενο γράφτηκε για ιδιοτελείς οικονομικούς λόγους με σκοπό να βλάψει τόσο τους αναγνώστες όσο και τον καταγγέλλοντα του πρεςς.

ΜΕΣΑ!!!

Ανώνυμος είπε...


Δηλώνουμε "παρών"...


χαχαχα

Φυσικά, τι θα δήλωναν; Το "παρόντες" είναι λάθος...

Ο επικεφαλής του... επικεφαλούς!

Το μισθουλάκο σας λαμόγια, το μισθουλάκο και τα μάτια σας. Ποιος το χέζει το "λειτούργημα"; Κακούργημα κατάντησε, ούτως ή άλλως.

χαχαχα