Ειδήσεις

19 Νοε 2008

Απίστευτη φωτογραφία - Όγκος 4,5 κιλών και διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά αφαιρέθηκε από το συκώτι 43χρονου Έλληνα!

Όγκος 4,5 κιλών και διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά αφαιρέθηκε μετά από επιτυχή πολύωρη χειρουργική επέμβαση από το συκώτι 43χρονου Έλληνα εκπαιδευτικού πατέρα δυο παιδιών!!!
Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση, σπάνια για τα Ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια ιατρικά δεδομένα- όσον αφορά το μέγεθος και το βάρος του όγκου- πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας από τον Ηπατο-Χειρουργό, Σπύρο Δελή και το Διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής, Χρήστο Δερβένη.
…..
Συνεχίζεται…

«Πράγματι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, καθώς το μέγεθος του όγκου- πλησίαζε αυτό της μπάλας ποδοσφαίρου- κάλυπτε το 70% του συκωτιού του ασθενή και είχε καλύψει σχεδόν όλα τα όργανα της κοιλιάς» τόνισε μετά την επέμβαση ο χειρουργός κ Δελής.
«Ο ασθενής, συνέχισε ο κ Δελής, μετά από παραμονή συνολικά επτά ημερών στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι του και αναρρώνει, καθώς δεν υπάρχει καμία επιπλοκή. Ο όγκος έχει σταλεί για εξετάσεις προκειμένου να δούμε τι ακριβώς είναι».


Όπως έγινε γνωστό ο ασθενής εδώ και αρκετό καιρό ένιωθε ενοχλήσεις στην κοιλιά του, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου γίνονταν εντονότερες, ενώ η κοιλιά του άρχισε να διογκώνεται.


Ο οικογενειακός γιατρός που τον εξέτασε αρχικά θεώρησε πως πρόκειται για στομαχικό έλκος και συνέστησε φαρμακευτική αγωγή, η οποία όμως δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.


Στη συνέχεια ο ασθενής υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα ήπατος, το οποίο εντόπισε ένα όγκο διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά στο συκώτι και ο οποίος καταλάμβανε το 70% του οργάνου.


Μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσοκομεία , ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Χειρουργικής Ήπατος της Α Χειρ. Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας,( « Η Αγία Όλγα»),






μετά και την παραίνεση του διάσημου καθηγητή κ Ανδρέα Τζακη ότι πρέπει να υποβληθεί σε ηπατεκτομή.


«Αρχικά μελετήσαμε προσεκτικά τα δεδομένα και βάλαμε τον ασθενή στο χειρουργείο, καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή, αφού σε λίγους μήνες με μαθηματική ακρίβεια ο άνθρωπος οδηγούνταν στο θάνατο, καθώς θα σταματούσε η λειτουργία του ήπατος»τόνισε ο κ Δελής και κατέληξε:

« Ήταν ίσως η πιο δύσκολη επέμβαση, από τις εκατοντάδες ηπατεκτομές, που έχουμε κάνει στην κλινική μας, αφού αναγκαστικά αφαιρέσαμε το 70% του συκωτιού του ασθενή».


Ο 43χρονος εκπαιδευτικός αμέσως μετά την επέμβαση οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπως παρέμεινε για νοσηλεία μόνο για μία ημέρα. Η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή και ο ασθενής εξήλθε σε άριστη γενική κατάσταση.


Σύμφωνα με τους γιατρούς σύντομα το συκώτι του θα αναπαραχθεί και πάλι στην αρχική του μορφή, καθώς είναι το μόνο ανθρώπινο όργανο που αναπαράγεται.


Η σπάνια αυτή περίπτωση όγκου έχει προκαλέσει συζητήσεις στον ιατρικό χώρο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες παθογοανατομικές εξετάσεις πρόκειται για σπάνιο ηπατοβλάστομα. Τμήμα του όγκου στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει γνωστή η σύσταση του.