Ειδήσεις

23 Νοε 2008

Πέτρος Τατούλης: Μερικές ημέρες μετά τη διαγραφή, αισθάνομαι πολύ καλά, δεν έφυγα εγώ από τη Νέα Δημοκρατία…

"Συνεχίζετε πολλοί να με ρωτάτε πώς αισθάνομαι μερικές ημέρες μετά τη διαγραφή. Αισθάνομαι πολύ καλά. Δεν έφυγα εγώ από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε είμαι εγώ ο υπεύθυνος για την σημερινή εικόνα. Άλλωστε, τα όσα είχα κατά καιρούς επισημάνει ως λάθη στον πρωθυπουργό (από την περίοδο του υπουργείου πολιτισμού έως σήμερα) δυστυχώς επαληθεύονται.
Ήμουν και είμαι απόλυτα δεσμευμένος στις αρχές της κεντροδεξιάς και στις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως τις εξέφρασε ο Καραμανλής το 2004. Δεν εξέθεσα εγώ την παράταξη, ούτε οι Έλληνες που μας εμπιστεύθηκαν να πάμε τον τόπο μπροστά. Δεν κρίθηκα ανεπαρκής στο έργο μου. Δεν υπηρέτησα με ιδιοτέλεια το κόμμα μου και τον τόπο. Αντίθετα, προσπάθησα έγκαιρα να συμβάλω προκειμένου να αποτρέψουμε την σημερινή κατάσταση.
Είπα δημόσια αυτά που άλλοι έλεγαν ιδιωτικά. Και το είπα ΕΓΚΑΙΡΑ και ως εκ τούτου έντιμα, όταν είχαμε ακόμη χρόνο και όχι όψιμα και ανέντιμα. Το κόστος της ειλικρίνειας μου και της αγωνίας μου για την παράταξη ήταν αυτό, η διαγραφή μου. Δεν θα πάψω όμως ποτέ να μιλώ ως κομμάτι αυτού του χώρου που με ανέδειξε και ως εκ τούτου έχω χρέος να το προφυλάξω.
Η πολιτική, φίλοι μου, είναι περίεργη υπόθεση. Θυμάται πολύ και ξεχνά γρήγορα.
Στην πολιτική πάντως εγώ προσωπικά θα μείνω με τους δικούς μου όρους. Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια. Αλλιώς θα φύγω. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έχω δώσει νωρίτερα τη σκληρότερη μάχη της ζωής μου".

Περισσότερα: http://tatoulis.blogspot.com/2008/11/blog-post_23.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο παρήγαγε και ολοκλήρωσε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, αλλά με εξωθεσμικές και αήθεις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη προσπάθησε με κάθε τρόπο να το συγκαλύψει.
Η Κυβέρνηση διαιωνίζει το σκάνδαλο, αρνούμενη να επαναφέρει τη δημόσια περιουσία στο κράτος με νομοθετική ρύθμιση που επιβάλλει το Σύνταγμα. Αφήνει άθικτες όλες τις παράνομες πράξεις και δικαιοπραξίες που έγιναν επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και προετοιμάζει έτσι το έδαφος πιθανών αποζημιώσεων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με δική της ευθύνη, προκύπτει ότι δεν έχουμε ένα σκάνδαλο στη Μονή Βατοπαιδίου, αλλά έχουμε επτά σκάνδαλα.
Σκάνδαλο είναι η αναγνώριση της Μονής ως δήθεν ιδιοκτήτριας της λίμνης.
Σκάνδαλο είναι η αφαίρεση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη, πριν δημοσιευθεί η απόφαση που αναγνώριζε το ελληνικό δημόσιο ως ιδιοκτήτη της λίμνης.
Σκάνδαλο είναι οι αποφάσεις και οι πράξεις ανταλλαγής της λίμνης με ακίνητα του δημοσίου, διότι η λίμνη ήταν χαρακτηρισμένος βιότοπος από το 1996.
Σκάνδαλο είναι τα τριάντα ένα παράνομα συμβόλαια, με τα οποία μεταβιβάζεται το 108% της Λίμνης και πηγαινοέρχονται διακόσια εξήντα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.
Σκάνδαλο είναι οι υποκοστολογήσεις της αξίας των δημοσίων κτημάτων και η υπερκοστολόγηση της λίμνης Βιστωνίδας.
Σκάνδαλο είναι οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, για να μην έρθουν στη Βουλή τα στοιχεία που αφορούν Υπουργούς.
Σκάνδαλο είναι, τέλος, η νομικά πλημμελής και επικίνδυνη αντιμετώπιση του όλου θέματος, που δίνει και το δικαίωμα στον Εφραίμ να προτείνει λύση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς με προχθεσινές επιστολές του.
Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά τα σκάνδαλα; Σημαίνουν, πρώτα-πρώτα, τεράστια οικονομική ζημία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Αυτή τη ζημιά κάποιοι την ωφελήθηκαν. Κάποιοι αποκόμισαν υπερκέρδη, τόσο μεγάλα μάλιστα που δημιουργούνται άνετα περιθώρια για δυνατότητα διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος.

''PASOK poisonous''