Ειδήσεις

12 Νοε 2008

Τι είπε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος για τα σενάρια παραίτησής του από τη ΔΕΗ και τις αυξήσεις

«Δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών» δήλωσε σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης ο επικεφαλής της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος.

(Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ενδεχόμενη απόλυση του κυρίου Αθανασόπουλου θα κοστίσει στην επιχείρηση περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, τόσο θα είναι το ύψος της αποζημίωσής του).

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρθηκε στις αυξήσεις:
«Δεν μιλάμε για αυξήσεις εδώ, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει για να βγει η ΔΕΗ -η πιο σημαντική εταιρεία της Ελλάδος- από μια κρίση, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει μια πολύ δυνατή εθνική εταιρεία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως, οι προτάσεις που κάνω εγώ είναι προς αυτή την κατεύθυνση: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε χαμηλές τιμές διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές είναι προς όλες τις κατευθύνσεις».
«Αν το κόστος αυτό δεν το πληρώσουμε σήμερα, θα κληθούμε να το πληρώσουμε αύριο πολλαπλάσια. Εγώ σαν στέλεχος είμαι υποχρεωμένος να προτείνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Η ευθύνη όμως της απόφασης, βαρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, την Πολιτεία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να με σταματάει εμένα να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό».