Ειδήσεις

10 Νοε 2008

Το βιογραφικό του Πέτρου Τατούλη

Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1953 στο Καστρί Κυνουρίας, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και τρεις κόρες.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθήνας και εργάστηκε ως επιμελητής χειρουργός γιατρός στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και την Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά, ενώ το 1983 διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.
Στις Ευρωεκλογές του 1984, ήταν μέλος της επιτροπής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Αρκαδία και το 1990, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Στις 8 Δεκεμβρίου 1990, με ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους έξι βουλευτές της ΝΔ στο προεδρείο της Βουλής, ζήτησε την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της απριλιανής δικτατορίας, οι οποίοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1975.
Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με τον Πολιτισμό.
Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Στις αρχές Φεβρουαρίου του 1998, μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος, διεγράφη για ένα χρόνο από τη ΝΔ, επειδή δεν παραβρέθηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.
Το Φεβρουάριο του 1999, επανεντάχθηκε στη ΝΔ και τον Απρίλιο του 2000 επανεξελέγη βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Τον Απρίλιο του 2001, στο 5ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, διεκδίκησε τη νεοσύστατη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά, παρά το ικανοποιητικό ποσοστό ψήφων που συγκέντρωσε (129 επί συνόλου 476), ηττήθηκε από τον Β. Μεϊμαράκη.
Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.
Το Μάρτιο του 2004, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.