Ειδήσεις

13 Νοε 2008

Ο πόλεμος στο Ιράκ έληξε και ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της προδοσίας!

Τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα της πλαστής έκδοσης των Times διανεμήθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στους Νεοϋορκέζους γεμάτα από κραυγαλέους τίτλους, που για πολλούς ήταν πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.
Δωρεάν αντίτυπα της 14σέλιδης εφημερίδας, η οποία είχε ακριβώς την ίδια εμφάνιση με την πραγματική, μοιράστηκαν σε κεντρικούς σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου σε ολόκληρη την πόλη.
Πολλοί Νεοϋορκέζοι δεν πρόσεξαν ότι η ημερομηνία της έκδοσης ήταν 4 Ιουλίου του 2009, δηλαδή η Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
Στη διάρκεια της ημέρας έγινε γνωστό ότι πρόκειται για φάρσα, που φέρει την «υπογραφή» μιας οργάνωσης που αποκαλείται Yes Men.
…..
Συνεχίζεται…


Η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Σε μια περίπλοκη επιχείρηση, που διήρκεσε έξι μήνες, 1,2 εκατομμύρια φύλλα τυπώθηκαν σε έξι διαφορετικά τυπογραφεία και διανεμήθηκαν σε προκαθορισμένες τοποθεσίες, όπου χιλιάδες εθελοντές προσφέρθηκαν να τα μοιράσουν».

Το πλαστό έντυπο περιελάμβανε όλες τις καθιερωμένες ενότητες: διεθνή, οικονομικές ειδήσεις, άρθρα, εσωτερικές ειδήσεις, ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη και διορθώσεις.
Υπήρχαν πολλές διαφημίσεις αλλά και μια ανακοίνωση για ανάκληση όλων των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο Ομπάμα και όλοι οι άλλοι Δημοκρατικοί θα κάνουν αυτό για το οποίο τους ψηφίσαμε. Μετά από οκτώ ή ίσως 28 κολασμένα χρόνια έχουμε ανάγκη να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τον Παράδεισο», έγραψε σε δελτίο Τύπου η Μπέρτα Σάτνερ, μια από τις συντάκτριες της εφημερίδας.