Ειδήσεις

13 Νοε 2008

Τρόποι για να περνάτε καλά χωρίς να ξοδεύετε ούτε ένα ευρώ – Η διαδικτυακή λίστα του… τζάμπα

Τo www.forfree.gr άρχισε τη λειτουργία του πριν από περίπου δύο μήνες και πίσω του κρύβονται δύο γυναίκες, η Τόνια Καστριώτη και η Πατρίτσια Μασουράκη.

«Ήταν μια ιδέα που τη δουλεύαμε έναν χρόνο. Κάτι που έλειπε από την Ελλάδα και γεννήθηκε από την προσωπική μας ανάγκη να βγούμε κάπου φθηνά, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία», λέει στα «Νέα» η κ. Καστριώτη.
Στην ιστοσελίδα μπορεί ο καθένας να εντοπίσει και τρόπους με τους οποίους θα τη «βγάλει πιο φθηνά».

Στην ιστοσελίδα οι αναγνώστες βρίσκουν προσφορές όπως:


  • Ο Σύριος φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αλσαΐντι Ίσα προσφέρει δωρεάν μαθήματα αραβικών στην Εστία.
  • O καθηγητής στο διαδίκτυο Μιχάλης Κασάπογλου παραδίδει δωρεάν μαθήματα υπολογιστών.
  • Ο Κουβανός δάσκαλος Ομάρ διδάσκει δωρεάν λάτιν χορούς στο κέντρο διασκέδασης «Ρalenque» στους Αμπελόκηπους.
  • Για τους φίλους του κινηματογράφου, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα έχει προγραμματίσει μέχρι τον Δεκέμβριο δωρεάν προβολές γουέστερν και μιούζικαλ.
  • Υπάρχουν και τζάμπα θεατρικές παραστάσεις, όπως αυτή με θέμα τη γενιά των 700 ευρώ σε καφετέρια στο Μοναστηράκι. Για κάποιον που θέλει να φάει ή να πιει κάτι πληρώνοντας ελάχιστα, υπάρχουν και οι λεγόμενες «χαρούμενες ώρες» που έχουν καθιερώσει ορισμένα μπαρ της πρωτεύουσας.
  • Με τον καφέ ή το ποτό σε επιλεγμένες ώρες και ημέρες προσφέρουν δωρεάν μπουφέ.
  • Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα «Σπόρος» που ασχολείται με τις εναλλακτικές μορφές εμπορίου, στην έδρα της στα Εξάρχεια λειτουργεί ένα «αντικαταναλωτικό παζάρι», το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει βγει και στον δρόμο προσφέροντας ρούχα, με στόχο να προωθήσει το «αντικαταναλωτικό πνεύμα».
  • Από τον κατάλογο του τζάμπα δεν θα μπορούσε να λείπει και το το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, καθώς αρκετές είναι οι πλατείες και οι καφετέριες που παρέχουν δωρεάν ασύρματο δίκτυο. ......

Από την εφημερίδα Τα Νέα και την ιστοδελίδα www.forfree.gr.