Ειδήσεις

18 Νοε 2008

Ανακοίνωση Τύπου – Μιχάλης Καρχιμάκης – Καταθέσεις μαρτύρων Εξεταστικής – Σημείωμα κατάθεσης Πάπιστα - Χατζηαλεξάνδρου

ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Σημεία κατάθεσης κ. Πάπιστα - ιδιοκτήτη της ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Α.Ε, στην οποία μεταβιβάστηκαν και από την οποία αξιοποιούνται κατασκευαστικά τα ακίνητα που εκχωρήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου μέσω των αδιαφανών ανταλλαγών - στην Εξεταστική Επιτροπή, την 17.11.08
Ο κ. Πάπιστας, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Α.Ε, στην οποία μεταβιβάστηκαν και από την οποία αξιοποιούνται κατασκευαστικά τα ακίνητα που εκχωρήθηκαν στην Μονή Βατοπεδίου μέσω των αδιαφανών ανταλλαγών, σήμερα, 17/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων:
…….
Συνεχίζεται…

(α) Δήλωσε ότι η προσφορά της ΑΝΘΕΜΙΑΣ για την αγορά των 62 οικοπέδων που μεταβιβάστηκαν μέσω ανταλλαγών από το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου έγινε την 21-11-06. (Δηλαδή 6 ολόκληρές ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της σύστασης της Εταιρείας ΑΝΘΕΜΙΑΣ με την δημοσίευση περίληψης του καταστατικού της στο ΦΕΚ ΤΑΕ ΕΠΕ 12901/27-11-06). Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η σύσταση της Εταιρείας έγινε αφού είχαν συμφωνηθεί με τη Μονή τα διαδικαστικά για την μεταβίβαση και κατασκευαστική αξιοποίηση των οικοπέδων. (Σελ. 151- 153 Πρακτικών Εξεταστικής 17/11/08)

(β) όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πώς επηρέασε τα επενδυτικά σχέδιά του το γεγονός ότι από τον Ιούλιο του 2007 είχε ανακινηθεί πολιτικά το θέμα των σκανδαλωδών μεθοδεύσεων των ζημιογόνων ανταλλαγών με σχετική ερώτηση τότε του ΠΑΣΟΚ, απέδωσε το σύνολο των αποκαλύψεων για το Βατοπέδιο σε στοιχεία που προέρχονταν από εκβιαστές? (Φαίνεται ότι τα επικοινωνιακά κατασκευάσματα περί σκευωρίας εκβιαστών αποτελούν κοινή γραμμή όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, είτε σε Κυβερνητικό είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο... Τέτοια σενάρια όμως προσβάλλουν την νοημοσύνη της κοινής γνώμης, αφού σκοπίμως «αποσιωπούν» σωρεία εγγράφων και πραγματικών γεγονότων, όπως η παραίτηση από ήδη κερδισμένη δίκη ή όπως το όργιο υποεκτιμήσεων και υπερεκτιμήσεων στις ανταλλαγές, που αποδεικνύουν κεντρικό Κυβερνητικό συντονισμό παράνομων και ζημιογόνων για το Δημόσιο συμφέρον ενεργειών. ) (σελ. 121 Πρακτικών Εξεταστικής 17-11-08)

(γ) παραδέχτηκε ότι ο κ. Καραμπέρης Μάρκος, που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται τα ανταλλάγματα που ζητά ο κ. Κουκουβίνος στο επίμαχο βίντεο, είναι κουμπάρος του, καθώς έχει βαφτίσει τον 5ο γιο του, τον Εφραίμ. (Σελ. 114 Πρακτικά Εξεταστικής 17/11/08) (δ) δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο το επίμαχο βίντεο, που κατά τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία και την Κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί απόδειξη εκβιασμού, δεν δόθηκε ποτέ στον Εισαγγελέα. Ομολογεί, δε, ότι είχε ήδη μπει σε συναλλαγή με τον κ. Κουκοβίνο, από τον Ιανουάριο του 2007, όταν αποζημίωσε τον κ. Καραμπέρη για τα 15.000 ευρώ, που ο τελευταίος είχε ήδη δώσει, όπως κατέθεσε ο κ. Πάπιστας, στον κ. Κουκουβίνο «για να τον ξεφορτωθεί». (Σελ. 116 - 117 και 142 - 143 Πρακτικά Εξεταστικής 17/11/08)

(ε) Όταν ρωτήθηκε ποιος δικηγόρος παραστάθηκε από την πλευρά της Μονής κατά την υπογραφή του υπ΄ αριθμ. 22.006/2007 Συμβολαίου, απάντησε ότι δεν θυμάται, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν παρών στην υπογραφή του συμβολαίου. Όταν του επισημάνθηκε ο δικηγόρος της Μονής ήταν ο κ. Χατζηαλεξάνδρου, το πρόσωπο στο γραφείο του οποίου είχε διενεργηθεί η άκαρπη δημοπρασία της Μονής, πριν προβεί η ΑΝΘΕΜΙΑΣ σε προσφορά και μέλος του ΔΣ της εταιρείας του κ. Πάπιστα ΑΝΘΕΜΙΑΣ, επέμεινε ότι δεν είναι δυνατόν να θυμάται, καθώς κάνει συχνά τέτοιες συναλλαγές. (Σελ. 128 - 129 Πρακτικά Εξεταστικής 17/11/08)

(στ) Κατέθεσε ότι η Κυπριακή εταιρεία RASSADEL είναι το 30% της ΑΝΘΕΜΙΑΣ.(Σελ. 134 Πρακτικά Εξεταστικής 17/11/08)
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ
(Σελ. 218 επ Πρακτικών Εξεταστικής)
Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Πάπιστα:
Αύγουστος 2006: Επισκέφτηκε το Βατοπέδι

Οκτώβριος 2006: Ο κ. Κοιρανίδης ενημερώνει τον κ. Πάπιστα ότι θα πουληθούν από την Μονή Βατοπεδίου τα επίμαχα οικόπεδα. Οκτώβριος 2006: Ο Κ Πάπιστας παραγγέλνει σε διεθνή οίκο μελέτη - κοστολόγηση για την αξιοποίηση 64 οικοπέδων.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Χατζηαλεξάνδρου:
Οκτώβριος 2006: Ο κ. Κοιρανίδης του ζήτησε (του κ. Χατζηαλεξάνδρου) να συστήσει την ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. με ποσοστό 30% στη RASSADEL και 70% στον κ. Πάπιστα. Νοέμβριος 2006: Η Μονή Βατοπεδίου διενεργεί την 13/11/06 αδιαφανή δημοπρασία στο γραφείου του κ. Χατζηαλεξάνδρου για τα 64 οικόπεδα που είχαν εκχωρηθεί από το Δημόσιο στη Μονή με τις οργιώδεις ανταλλαγές. Οι δημοσιεύσεις για τη δημοπρασία γίνονται στις εφημερίδες ΕΓΝΑΤΙΑ και ΑΥΡΙΑΝΗ. Δίνεται μόνο μία προσφορά από την εταιρεία ΔΟΥΡΟΣ Ο.Ε., εταιρεία που ήδη συναλλάσσεται με την Μονή για άλλα ακίνητα, η οποία κρίθηκε ασύμφορη. Η δημοπρασία αποβαίνει άκαρπη και η ΑΝΘΕΜΙΑΣ προσέρχεται με προσφορά την 21/11/07, 6 μέρες δηλαδή πριν την ολοκλήρωση της σύστασή της με δημοσίευση του καταστατικού της που έγινε στο ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 12901/27-11-06. Στην ΑΝΘΕΜΙΑΣ, ο κ. Χατζηεμμανουήλ συμμετείχε, όπως δήλωσε, γιατί του το ζήτησε ο κ. Κοιρανίδης, επενδυτικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου. Ουσιαστικά, τον Οκτώβρη του 2006 ο επενδυτικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου κ. Κοιρανίδης, αφού ενημερώνει τον επιχειρηματία Πάπιστα για την επικείμενη πώληση των 64 οικοπέδων, ζητά από το Νομικό Σύμβουλο της Μονής κ. Χατζηαλεξάνδρου να συστήσει την εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ (με μετόχους 70% τον Πάπιστα και 30% τον κ. Κοιρανίδη μέσω της RASSADEL) με την οποία θα αγοράσει τα 64 ακίνητα της Μονής. Την ίδια στιγμή ο κ. Πάπιστας παραγγέλνει σε διεθνή οίκο μελέτη για την αξιολόγηση και την αξιοποίηση των ακινήτων αυτών. Κατόπιν και μετά από δύο δημοσιεύσεις σε εφημερίδες περιορισμένης κυκλοφορίας, διενεργείται ο δήθεν πλειοδοτικός διαγωνισμός του ενός συμμετέχοντα (ΔΟΥΡΟΣ ΟΕ που ήδη βρισκόταν σε συναλλαγή με την Μονή) στο γραφείου του μετέπειτα μέλους του ΔΣ της ΑΝΘΕΜΙΑΣ και ταυτόχρονα δικηγόρου της Μονής κ. Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος αποβαίνει, όπως ήταν προγραμματισμένο άκαρπος. Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ προβαίνει αμέσως σε προσφορά εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας και τον Φεβρουάριο του 2007 υπογράφει το υπ΄ αριθμ. 22006 Συμβόλαιο για τα 62 από τα 64 ακίνητα.


Παράβαση της νόμιμης διαδικασίας

Ο ν. 1198/81 («επί ρυθμίσεως θεμάτων της εκτός του Άθω ακίνητης περιουσίας του Αγίου Όρους») τον οποίο ο κ. Χατζηαλεξάνδρου γνωρίζει, ως ειδικευμένος στο εκκλησιαστικό δίκαιο, προβλέπει (α) ότι για να γίνει πώληση ακινήτου αγιορειτικής Μονής εκτός Αγίου Όρους χρειάζεται να αναγράφεται ρητά για ποιο σκοπό γίνεται αυτός και (β) ότι οφείλουν να γίνονται δημοσιεύσεις για να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των Μονών. Ο κ. Χατζηαλεξάνδρου παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά του σκοπού στις δημοσιεύσεις και δεν εξήγησε για ποιο λόγο ενώ πρόκειται για πώληση 64 ακινήτων φιλέτων στα καλύτερα προάστια της Θεσσαλονίκης δεν χρησιμοποίησαν τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες. Η μη τήρηση του νόμου ως προς τα δύο αυτά στοιχεία υποδηλώνει σκοπιμότητα και αναδεικνύει την εικονικότητα της όλης διαδικασίας δημοπρασίας με προειλημμένη απόφαση για ανάθεση στην ΑΝΘΕΜΙΑΣ! Τέλος, ουσιαστικά δήλωσε ότι η ΑΝΘΕΜΙΑΣ πήρε το έργο (δηλ. η δουλειά ολοκληρώθηκε) αυτός ζήτησε από το Μοναστήρι να παραιτηθεί από το ΔΣ της ΑΝΘΕΜΙΑΣ, γιατί είχε εκπληρώσει το αίτημα του Μοναστηρίου να παραμείνει έως ότου υπογραφεί το συμβόλαιο!! (σελ. 289 και 304 - 305 Πρακτικών Εξεταστικής 17/11/08)

Από: ΑΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Athens Plaza Hotel.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πόσο κατευθυνόμενα είναι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών σταθμών.
Σε ότι αφορά την προβολή πολιτικών προσώπων μέσω των καναλιών, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου με μόλις …...πέμπτο τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.
Σε ότι αφορά τη θεματολογία, υπερτερούν τα θέματα καθημερινότητας (π.χ ποσό κάνει το αγγουράκι ή το λαχανάκι Βρυξελλών) και κοινωνικής πολιτικής, και οι υπεύθυνοι του… «παραμυθιού των οκτώ» θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, όσο σημαντικό και εάν είναι.
Τα κανάλια «στην αγωνία τους για τηλεθέαση ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ αντί για ειδήσεις, ....ΑΠΟΨΕΙΣ. Και, μάλιστα, τις πρωτογενείς απόψεις διαμεσολαβούμενες.
Δηλαδή, δεν έχει και τόση σημασία ποια άποψη θα σχηματίσει ο θεατής τους παρακολουθώντας μία συζήτηση, για παράδειγμα, αλλά επιχειρούν με τους σχολιαστές τους (και την βοήθεια ενίοτε προσκεκλημένων "ειδικών" και μη) ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, από την παρακολούθηση της συζήτησης.
Αυτή η τακτική οδηγεί και στην παραβίαση μιας- που μέχρι πριν μερικά χρόνια, εθεωρείτο ακρογωνιαία- αρχή της δημοσιογραφίας: ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ειδήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό χρωματισμένες. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές αρνητικά και επικριτικά.
Το φαινόμενο της Κομματικής δημοσιογραφίας ενδημεί στον ελληνικό τύπο δεκαετίες τώρα, ΑΠΟΡΌΛΟ ΠΟΥ το σύνταγμα απαιτεί από τα κανάλια αντικειμενικότητα (κι όχι από τις εφημερίδες). Και το φαινόμενο υπάλληλοι κομμάτων να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι - σχολιαστές δεν έχει προηγούμενο.
Το σχέδιο είναι η «ιταλοποίησης» του πολιτικού μας συστήματος και το ξεπέταγμα μέσα από τις στάχτες του … «Φοίνικα». Γιατί πίσω από την ψευδαίσθηση της τηλεοπτικής (ιδιωτικής) δημοσιογραφίας ενεδρεύει ο φασισμός.
Ένας φασισμός του χειρίστου είδους όπως τον χαρακτήριζε ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης. Ο φασισμός της σαχλαμάρας του Μακιαβέλι, χωρίς ηθικούς φραγμούς στο βωμό της κατατρόπωσης του αντίπαλου με οποιοδήποτε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Athens Plaza Hotel.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πόσο κατευθυνόμενα είναι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών σταθμών.
Σε ότι αφορά την προβολή πολιτικών προσώπων μέσω των καναλιών, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου με μόλις …...πέμπτο τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.
Σε ότι αφορά τη θεματολογία, υπερτερούν τα θέματα καθημερινότητας (π.χ ποσό κάνει το αγγουράκι ή το λαχανάκι Βρυξελλών) και κοινωνικής πολιτικής, και οι υπεύθυνοι του… «παραμυθιού των οκτώ» θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, όσο σημαντικό και εάν είναι.
Τα κανάλια «στην αγωνία τους για τηλεθέαση ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ αντί για ειδήσεις, ....ΑΠΟΨΕΙΣ. Και, μάλιστα, τις πρωτογενείς απόψεις διαμεσολαβούμενες.
Δηλαδή, δεν έχει και τόση σημασία ποια άποψη θα σχηματίσει ο θεατής τους παρακολουθώντας μία συζήτηση, για παράδειγμα, αλλά επιχειρούν με τους σχολιαστές τους (και την βοήθεια ενίοτε προσκεκλημένων "ειδικών" και μη) ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, από την παρακολούθηση της συζήτησης.
Αυτή η τακτική οδηγεί και στην παραβίαση μιας- που μέχρι πριν μερικά χρόνια, εθεωρείτο ακρογωνιαία- αρχή της δημοσιογραφίας: ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ειδήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό χρωματισμένες. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές αρνητικά και επικριτικά.
Το φαινόμενο της Κομματικής δημοσιογραφίας ενδημεί στον ελληνικό τύπο δεκαετίες τώρα, ΑΠΟΡΌΛΟ ΠΟΥ το σύνταγμα απαιτεί από τα κανάλια αντικειμενικότητα (κι όχι από τις εφημερίδες). Και το φαινόμενο υπάλληλοι κομμάτων να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι - σχολιαστές δεν έχει προηγούμενο.
Το σχέδιο είναι η «ιταλοποίησης» του πολιτικού μας συστήματος και το ξεπέταγμα μέσα από τις στάχτες του … «Φοίνικα». Γιατί πίσω από την ψευδαίσθηση της τηλεοπτικής (ιδιωτικής) δημοσιογραφίας ενεδρεύει ο φασισμός.
Ένας φασισμός του χειρίστου είδους όπως τον χαρακτήριζε ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης. Ο φασισμός της σαχλαμάρας του Μακιαβέλι, χωρίς ηθικούς φραγμούς στο βωμό της κατατρόπωσης του αντίπαλου με οποιοδήποτε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Ανώνυμος είπε...

Παρακράτος δρα στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν οι τελευταίες αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης που λέει ότι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου υπήρχαν κεντρικός σχεδιασμός, ιθύνων νους και υψηλή προστασία.
Οσον αφορά την προσπάθεια αποπροσανατολισμού στην οποία επιδόθηκαν κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες δύο ημέρες, η αντιπολίτευση τη χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» και επιτίθεται στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έσπευσε να υιοθετήσει ανυπόστατες κατηγορίες κατά των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.
Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει μεθοδευμένη από την κυβέρνηση επιχείρηση αποπροσανατολισμού και ότι όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ανήκουν στον χώρο της ΝΔ:
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ :
«Οι εκβιαστές, οι εκβιαζόμενοι και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, όλοι αυτοί κινούνται στον χώρο της ΝΔ», και ότι:
-Η δικηγόρος κυρία Σωτηροπούλου, την οποία άλλο κόμμα πρότεινε ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ), ήταν υποψήφια στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο που πρόσκειται στη ΝΔ.
-Ο σύντροφός της κ. Κουκοβίνος ήταν επίσης υποψήφιος στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
-Ανεξάρτητα από αυτά που λέει σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, η επιστολή που ο ίδιος έστειλε το 2006 αποτελεί έγγραφο που δεν διαψεύδεται και σε αυτήν αναφέρεται στην «εμμονή» εκείνων στους οποίους απευθύνει την επιστολή του.
Κι αυτοί ήταν ο πρωθυπουργός και πολλοί υπουργοί:
«Απαντήθηκε αυτό το έγγραφο του κ. Ψωμιάδη; Και πώς ο ίδιος εξηγεί το γεγονός ότι μερικούς μήνες αργότερα υπήρξε αποδοχή όλων αυτών των πράξεων από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης», διερωτάται η αντιπολίτευση .
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν αν δεν υπήρχαν κεντρικός σχεδιασμός, ένας ιθύνων νους, άνωθεν εντολές και υψηλή προστασία: «Κάποιος άνοιξε την πόρτα σ' ένα απίστευτο αλισβερίσι, σε διάφορες σκοτεινές δυνάμεις.

Karl Marx Jr