Ειδήσεις

19 Νοε 2008

Ανακοίνωση ομίλου «Πάπιστα» σχετικά με το θέμα του DVD που την εμπλέκει στο σκάνδαλο Βατοπεδίου

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΙΣΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη 18.11.2008

O Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ, το τελευταίο διάστημα, έχει αδίκως βρεθεί στο κέντρο μιας αντιπαράθεσης οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, η οποία προκαλεί τεράστια οικονομική, επιχειρηματική και ηθική βλάβη.
Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζει τα ακόλουθα:
……….
Συνεχίζεται…

- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. ανήκει κατά 70% και ελέγχεται πλήρως και αποκλειστικά από τον Όμιλο ΠΑΠΙΣΤΑ.


- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. έχει αγοράσει με νόμιμο τρόπο από τη Μονή Βατοπαιδίου ομάδα αστικών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Το τίμημα της αγοράς υπήρξε υπερτριπλάσιο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και κατά 67% υψηλότερο από την καλύτερη προσφορά που είχε λάβει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Το τίμημα στο σύνολό του καταβλήθηκε από προϊόν τραπεζικού δανεισμού.


- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. δεν έχει αποκτήσει κανένα άλλο ακίνητο στην Ελλάδα από τη Μονή Βατοπαιδίου. Κάθε ισχυρισμός περί δήθεν απόκτησης εκτάσεων στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας ή αλλού, είναι παντελώς ανυπόστατος.


- Η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. δεν έχει αποτελέσει ποτέ αποδέκτη δημόσιου χρήματος, όπως με αγανάκτηση είδαμε να αναφέρεται και να αναπαράγεται. Αντίθετα έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 31.000.000 ευρώ και, λόγω της ανατροπής της αλληλουχίας των νομικών πράξεων στις οποίες στηρίχθηκαν οι τίτλοι των ακινήτων που απέκτησε από τη Μονή Βατοπαιδίου, τώρα υφίσταται τεράστια οικονομική ζημία, για την οποία δεν ευθύνεται.


- Παράλληλα αποδεικνύεται και δημόσια ότι ο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ συστηματικά εκβιαζόταν από γνωστή ομάδα συμφερόντων. Αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος αυτού καταθέσαμε σήμερα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Ο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ αναμένει την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και επιφυλάσσεται να αναζητήσει, έναντι παντός ευθυνόμενου, την αποκατάσταση της οικονομικής και επιχειρηματικής ζημίας που υφίσταται.


Εδώ και δεκαπέντε χρόνια, η πορεία, η ανάπτυξη και οι οικονομικές σχέσεις του Ομίλου ΠΑΠΙΣΤΑ είναι απολύτως διαφανείς και ευρέως γνωστές, τουλάχιστον στη βόρειο Ελλάδα.


Ο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ αποτελεί υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της βορείου Ελλάδας και απασχολεί άμεσα και έμμεσα πάνω από 1500 άτομα. Για το λόγο αυτό, θα έπρεπε να στηρίζεται και να επαινείται, αντί να βάλλεται με δημαγωγική λογική για την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.