Ειδήσεις

7 Δεκ 2008

Ποιοι είναι οι ειδικοί φρουροί που σκότωσαν τον 15χρονο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δυο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν σε περιπολικό το οποίο δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο αστυνομικών να πυροβολήσει και να τραυματίσει θανάσιμα 15χρονο.
Οι δυο ειδικοί φρουροί είναι 37 και 31 ετών. Ο 37χρονος που πυροβόλησε όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, κατετάγη στο Σώμα Ειδικών Φρουρών το 1999 και υπηρετεί από το 2000 στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Ο 31χρονος είναι άγαμος, κατετάγη το 2000 και υπηρετεί στα Εξάρχεια από το 2001.
….
Συνεχίζεται…

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε, ενώ για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του δεύτερου αστυνομικού που επέβαινε στο περιπολικό. Οι δυο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο θα λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Ενώπιον του εισαγγελέα, οδηγήθηκαν επίσης εφτά νεαροί για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια που έγιναν μετά το θάνατο του 15χρονου, οι οποίοι θα παραπεμφθούν σε δίκη στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για φθορές και κατά περίπτωση για κλοπές, παράνομη οπλοφορία, κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχικές τους καταθέσεις, χθες βράδυ, κατέθεσαν σχετικά με το περιστατικό:
"Είδαμε μια ομάδα νεαρών να μας πλησιάζει με καδρόνια και μολότοφ, ενώ εμείς είμασταν στο περιπολικό. Στην αρχή ρίξαμε μια χειροβομβίδα κρότου- λάμψης για εκφοβισμό και στη συνέχεια πυροβολήσαμε δύο φορές στον αέρα. Καθώς οπισθοχωρούσαμε πυροβολήσαμε προς τον δρόμο μία φορά, αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε έναν από αυτούς".
Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων.
Τρεις εισαγγελείς προΐστανται των ερευνών για να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό.
……..
Από: ΑΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

etsi lene autoi...h alh8eia omvs poia einai??.....dustuxos nomizo oti oloi kseroume...

Unknown είπε...


Το νέο σήμα...


Τα ονόματα είναι:

Επαμεινώνδας Κορκονέας,
37 ετών, πιστολέρο, φονιάς, ψευδομαρτυρία, παρεμπόδιση δικαιοσύνης.

Βασίλης Σαραλιώτης,
31 ετών, συνέργεια, παρεμπόδιση δικαιοσύνης, ψευδομαρτυρία και υπόθαλψη εγκληματία.