Ειδήσεις

4 Δεκ 2008

Σκαραβαίος ή Beetle – To… ζώδιο του μύθου που έγινε αυτοκίνητο!

Ο σκαραβαίος είναι ένα κατ’ εξοχήν πλάσμα του φεγγαριού και κυβερνάται από τον Καρκίνο. Τι άλλο ζώδιο θα μπορούσε λοιπόν να είναι και αυτό το στρουμπουλό αυτοκίνητο με το ίδιο όνομα;

Είναι γνωστή η επιρροή αυτού του ζωδίου πάνω στη μάζα της ανθρωπότητας.
Όταν ο Αδόλφος Χίτλερ υπέγραψε το συμβόλαιο για την κατασκευή του «σκαραβαίου» με τον Φέρντιναντ Πόρσε, στις 22 Ιουνίου του 1934, αυτό ακριβώς είχε στο νου του, τη μάζα. Το σχέδιο των εθνικοσοσιαλιστών, ήταν τότε η μαζική παραγωγή ενός φθηνού αξιόπιστου αυτοκινήτου, που θα μπορούσε να αποκτηθεί από το μέσο Γερμανό ακόμη και με κουπόνια, σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα.
…………..
Συνεχίζεται...

Το μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη και τον Κρόνο, σε αυτό το προγενέθλιο - αν μπορούμε να το πούμε έτσι - ωροσκόπιο, έδινε όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Βοηθούσε και μηχανολογικά η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα, αλλά το τετράγωνο της Σελήνης με τον αργό πλανήτη –όπως και στο 2CV, είναι που του έδωσε τον μύθο του και το έκανε ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα του 20ου αιώνα.
Με την αντίθεση της Σελήνης με τον Ουρανό κατέληξε να θεωρείται στην Αμερική, τη χώρα της αφθονίας και των τεράστιων σε όγκο αυτοκινήτων, σύμβολο του αντικομφορμισμού και της απλότητας, λίγο πριν την μερική παύση της παραγωγής του.
Αυτή έγινε την 1η Ιουλίου του 1974 στις 11:19 π.μ. και την κατέγραψαν με ακρίβεια οι σχολαστικοί Γερμανοί.


Εκείνη τη στιγμή και κάτω από τη σύνοδο Ήλιου, Ερμή και Κρόνου, κύλησε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ ο τελευταίος σκαραβαίος.

Ήταν η αρχή του τέλους γι αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο, όταν ο Πλούτωνας του τελευταίου μοντέλου τετραγώνιζε το γενέθλιο Ήλιο, ενώ ο Ουρανός σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη, έκανε τέλειο τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Άρη της 1ης Ιουλίου, που βρίσκεται στις 13 και 45 του Λέοντα, ακριβώς στο μεσοδιάστημα του γενέθλιου τριγώνου του Άρη με το Δία.
Και κάτι ακόμη. Το γνωστό έμβλημα με το λύκο πάνω σ’ ένα κάστρο, συμβολίζει την πόλη που κατασκευάζονται τα Φολκσβάγκεν, το γνωστό μας Βόλφσμπουργκ (βολφ=λύκος, μπουργκ=κάστρο/πύργος, δηλαδή Λυκόπυργος!).
Όλα τα σύμβολα της Σελήνης και του Καρκίνου παρόντα.

Ο λύκος , το κάστρο, ο σκαραβαίος.
Το νόημα της σύμπτωσης, αντικατοπτρίζει την εξωτερίκευση του εσωτερικού μας κόσμου στον εξωτερικό, και την ταύτισή τους.


Αυτό δεν υποστήριζε άλλωστε και ο μεγάλος Καρλ Γιούνγκ;


Από τον Θανάση Ματσώτα για το περιοδικό "Αστρόπολις"

Από: http://simmoria.blogspot.com/2008/12/vw-beetle.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε που αναδημοσιεύετε τα άρθρα μας και μας επισκέπτεστε.

Τους χαιρετισμούς μας.

simmoria.blogspot.com