Ειδήσεις

7 Δεκ 2008

Συγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου από πυροβολισμό ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια διοργανώνεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

1 σχόλια:

Unknown είπε...


"Mexican standup" αλλά... με έναν μόνο οπλισμένο!


Ένστολος οπλισμένος εγωπαθής - άοπλο 16χρονο παιδί σε "Mexican stand up" .

Αποτέλεσμα;
Ένα παιδί νεκρό από τις σφαίρες του "οργάνου".

Κι επειδή συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις οι δειλοί ψεύδονται, αν το πυροβόλησαν 2 φορές αλλά λείπουν 3 σφαίρες, τότε αυτό σημαίνει ψύχραιμη και λογική προσπάθεια παραπλάνησης της δικαιοσύνης, μια ενέργεια που όταν συμβαίνει τόσο σύντομα μετά από τον φόνο, δηλώνει την ψυχρότητα του δράστη και την ικανότητά του να σκέφτεται ακόμα λογικά.

Έχω την υποψία ότι θα ακούσουμε το σενάριο ότι πυροβόλησε προειδοποιητικά στον αέρα (τρίτη σφαίρα), εκείνη εξοστρακίστηκε (ποιος ηλίθιος θα πυροβολούσε ποτέ τον δρόμο?) και αυτή βρήκε το θύμα.

Εν πρώτοις, ο πυροβολισμός στο οδόστρωμα, λόγω της σύστασής του, της μικρής απόστασης από το όπλο, του χαμηλού σημείου τήξης της ασφάλτου (πίσσας) και των θυλάκων μεταξύ των συστατικών του οδοστρώματος, θα δημιουργούσε αν όχι εγκλωβισμό του βλήματος, τουλάχιστον σημαντική επιβράδυνση, και ασύμμετρη γωνιακά εκτροπή αντί της ανάκλασης. Το βλήμα θα έφτανε ψυχρό και με χαμηλή ταχύτητα στον στόχο (εν προκειμένω ένα παιδάκι) και θα ήταν σχεδόν αδύνατο να το σκοτώσει. Ακόμα και τότε όμως γεννώνται ερωτηματικά περί του δεύτερου πλήγματος, του άλλου πυροβολισμού.

Η επικρατέστερη υπόθεση με βάση τις μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, είναι ότι εκτέλεσε το παιδί, από μικρή απόσταση και μετά από σκόπευση προς θύμα, με 2 σφαίρες, ενώ αργότερα απομακρυνόμενος από τον τόπο του εγκλήματος πυροβόλησε άλλη μία φορά με σκοπό να αντιστρέψει την διαδοχή των γεγονότων κατά την χρονολογική τους σειρά, ώστε να δυσχεράνει τις έρευνες που θα ακολουθούσαν.

Το σενάριο αυτό έχει προετοιμασία, προμελέτη, αντεκδίκηση, εν ψυχρώ φόνο, εγκατάλειψη θύματος, απόπειρα παραπλάνησης της δικαιοσύνης και προσπάθεια συγκάλυψης εκ μέρους του άλλου "αστυνομικού" συνεργού του εγκληματία.

Δυστυχώς όμως, από τις μαρτυρίες και από τις καταθέσεις των δραστών, είναι το πλέον πιθανό.

snb